Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosti Kappe

FOTO Pronađene kosti vodenog demona?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Mijakonoju u Japanu izložene su kosti za koje se smatra da pripadaju mitskom stvorenju - vodenom demonu Kappi.

Vodeni demon Kappa bio je zelen, prekriven ljuskama, s plivaćim kožicama na nogama i pomalo nalik na čovjeka, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan Pronađeni ostaci ljudskog kostura - 1 Tužan kraj nadničara Stravično otkriće: "Ostala je lubanja i par kosti, to su divlje svinje pojele. Prepoznao sam ga po odjeći"

Mumificirani ostaci koji su trenutno izloženi u kući obitelji Miyakonojo Shimazuu, u prefekturi Miyazaki djeluju kao ruka i stopalo s plivaćim kožicama.

Obitelj Shimazu dobila ih je na poklon 1818. godine, kada je Kappa navodno ubijen na riječnoj obali. Stopalo je dugo oko osam centimetara, a ruka oko 15 centimetara.

VIDEO 'Opsjednuta' u podzemnoj prestravila putnike

Kappa se na crtežima obično prikazuje kao malo čovjekoliko biće veličine djeteta. Boja kože mu varira od žute, preko raznih nijansi zelene, pa do plave.

Na glavi ima jedno golo mjesto, koje prilikom izlaska iz vode mora ostati vlažno, jer će inače izgubiti svoje moći, ili čak umrijeti. Vjeruje se da živi u rijekama, barama i jezerima.

U pričama je Kappa nestašno stvorenje koje zbija neslane šale, ili pak zlo biće koje napada žene i davi ljude i djecu. Blizak je 'rođak' škotskog Kelpija i finskog Nakkija, kojima djecu plaše da se ne bi neoprezno približavala vodi.

Vjeruje se da u osnovi legende o Kappi leži japanski džinovski salamander hanzaki (Andrias japonicus), agresivni vodozemac koji svojim snažnim čeljustima može iz vode neočekivano ugrabiti plijen.

Znanstvenici nisu ni potvrdili ni negirali tvrdnju da pripadaju legendarnom čudovištu, a za sad nije u planu ni da se ostaci detaljnije prouče.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene