Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vide se, ne vide

VIDEO Proizveli gadget za NEVIDLJIVOST!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici sa Sveučilišta u Kini razvili su opremu kojom je moguće nevidljivima napraviti živa bića.

Znanstvenici i istraživači na kineskom Sveučilištu Zhejiang osmislili su gadget koji onemogućuje živim bićima da postanu nevidljiva ljudskom oku, javlja Reuters.

Ali, za razliku od magičnog ogrtača Harryja Pottera, inovacija koja je još u razvojnoj fazi, čini se, nije ništa nego stakleni gadget.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Riba Pojas - 1 riba pojas Iznimno rijedak susret s ogromnom ribom, morskim čudovištem: U Jadranu je viđena tek 3 puta, a u cijelom Sredozemlju samo 60

Radi se o pet centimetara visokom cilindru s transparentnim cjevastim prolazom u unutrašnjosti.

>> FOTO Upoznajte majstora KAMUFLAŽE - nevidljivog čovjeka!

Jedna je mala riba postala nevidljiva čim ju je jedan istraživač stavio kroz cilindar. Istraživač Zheng Bing objasnio je kako se radi o optici, a ne o magiji i trikovima.

'Koristili smo staklo s relativno visokim reflektivnim indeksom i onda dizajnirali opremu s posebnom veličinom i posebnim kutom. Tako da svjetlo može zaobići objekt u unutrašnjosti kada dolazi iz jednog kuta', objasnio je Zheng Bin.

Gadget sada može 'sakriti' živo biće dugačko do deset centimetara. Još je uvijek dug put prije nego se takva magija dogodi na ljudima, tvrde istraživači.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene