Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poput Trnoružičina dvorca

Prodaje se diktatorova kuća za 5,5 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija ističe 'golem potencijal' zemljišta od 1.410 četvornih metara blizu središta prijestolnice.

Agencija za promet nekretnina u Lisabonu oglasila je u ponedjeljak prodaju ruinirane kuće portugalskog diktatora Antonija de Oliveire Salazara za čak 5,5 milijuna eura u nadi da će kupce privući veliko zemljište, ali i osebujan bivši stanar koji je u njoj živio samo četiri godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Javne politike Jedna od osnovnih potreba u Hrvatskoj je postala luksuz: Je li moguć zaokret? Ilustracija Javne politike Kako se gradovi u Hrvatskoj nose s jednom od najvećih kriza? ''Mi smo davno shvatili da posao neće nitko odraditi umjesto nas''

Agencija ističe 'golem potencijal' zemljišta od 1.410 četvornih metara blizu središta prijestolnice objašnjavajući da teren, a ne kuća, koja je u lošem stanju, vrijedi oglašenih milijuna.

Trokatnica ruinirane fasade, išarana grafitima i zarasla poput Trnoružičina dvorca, tek štukaturom u kojoj su se smjestile vrane, podsjeća na nekadašnji sjaj.

Portugal: U restoranu ubio taoca

Kuća je nekad bila luksuzna. Salazar ju je odabrao 1933. godine kada je postao predsjednik Vijeća i kada je uveo svoj režim Estado Novo. No kuću je napustio 1937. kada je za dlaku izbjegao atenat pri odlasku na misu. Tada je odlučeno da će stanovati u službenoj rezidenciji šefova vlada, palači Sao Bento, u kojoj je i umro 27. srpnja 1970.

Palača Sao Bento je danas rezidencija portugalsko premijera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene