453287
453287
453287
453287
453287

PRILIKA GODINE: Zaradite na predsjedničkim izborima u SAD-u

  • , 12.10.2016., 11:40
  • Autor:
  • komentara

Kad je povjerenje u sistem na visokom nivou, investitori prema redovnom toku stvari (radije) kupuju dionice.

 
 
 
 
FOTO: Fortrade
FOTO: Fortrade

8. studenog 2016. godine održat će se izbori za predsjednika SAD-a koji američko, ali i svjetsko financijsko tržište mogu izbaciti iz ravnoteže, što može otvoriti velike prilike za zaradu na dolaru i dionicama američkih kompanija.

Fortrade svim čitaocima Dnevnika daje besplatnih 50€ za trgovanje dolarom i dionicama američkih kompanija na svjetskoj burzi tijekom predsjedničkih izbora u SAD-u.

Na izborima će se suočiti kandidatkinja Demokratske stranke Hillary Clinton i republikanski kandidat Donald Trump. Ove izbore obilježila je neizvjesna odluka unutar demokrata da kandidiraju Clinton, svog odvažnog i dugogodišnjeg člana, kao i uspjeh Donalda Trumpa kod republikanaca, koji je kao politički novajlija (ali medijski kolosalna pojava) uspio potući daleko iskusnije kandidate unutar stranke republikanaca.

Kako izbori utječu na dolar?

FOTO: Fortrade

Istina je da su oba kandidata vrlo poznata američkim biračima što je, na neki način, ostavilo prostora za razna politička podmetanja s ciljem snižavanja rejtinga protukandidata. U prvoj debati, koja je održana krajem rujna, Donald Trump je podsjetio javnost na izrečene neistine Clinton, iako je bila pod zakletvom, o nedozvoljenom korištenju privatne e-mail adrese za državničke potrebe, dok je ona optužila financijskog mogula za utaju poreza.

Ovo prepucavanje je utjecalo na vrijednost dolara, što je mnogim investitorima otvorilo prostor za zaradu. "Iako se čvrsta uzročno-posljedična veza ne može sa sigurnošću ustanoviti, može se konstatirati da je dolar poslije ove debate izgubio oko 0,38% svoje vrijednosti”, navode iz Fortradea.

Kako izbori utječu na dionice?

FOTO: Fortrade

Kad je povjerenje u sistem na visokom nivou, investitori prema redovnom toku stvari (radije) kupuju dionice. Poslije ove debate, kladioničari su procijenili da su šanse Clintonove da pobijedi porasle sa 60% na 70%. Ukoliko šanse Trumpa da pobijedi budu rasle u narednim tjednima, to bi moglo da utječe na investitore da smanje svoje pozicije u dionicama američkih kompanija i na dolaru.

Kako god, pred izbore raste nervoza investitora pa se mogu očekivati veća pomjeranja tržišta nego inače. "Također, valja napomenuti da su od početka 20. vijeka, dionice u osmoj godini predsjedničkog mandata, uglavnom bilježile gubitak vrijednosti, i to 1,2% u prosjeku”, navode iz Fortradea.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate.

Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se