456512
456512
456512
456512
456512

Priče uz psiće s predstavljanjem nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati!"

  • , 09.11.2016., 11:49
  • Autor:
  • komentara

Važno je javnosti predstaviti aktivnosti koje će se provoditi tijekom kampanje kao i mogućnosti uključivanja u kampanju.

 
 
 
 
FOTO: Interliber
FOTO: Interliber

Predstavljanjem nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I JA ŽELIM ČITATI" želi se upozoriti na probleme osoba s poteškoćama u čitanju te potaknuti međuinstitucionalnu suradnju na rješavanju ovoga problema.

Važno je javnosti predstaviti aktivnosti koje će se provoditi tijekom kampanje kao i mogućnosti uključivanja u kampanju. Predstavljanje uključuje stručno predavanje logopeda, predstavljanje nakladnika građe lagane za čitanje, iznošenje osobnih iskustava osoba s disleksijom, predstavljanje romana za mlade "Nemreš bit pametan", o dječaku s disleksijom te radionicu čitanja (s) terapeutskim psima.

Interliber/6. paviljon Zagrebačkog velesajma/Znanstveni kvart/Školica

Srijeda, 9. 11. od 15:30 do 17:30

1. Uvod - Predstavljanje kampanje „I ja želim čitati“ – Željka Miščin, voditeljica kampanje (15:30h)

2. Teškoće čitanja – Kako pomoći osobama koje ne mogu čitati standardni crni tisak – predstavljanje Zaklade Čujem, vjerujem, vidim i građe lagane za čitanje. Sudjeluju Željka Butorac, prof. log., Dunja Marija Gabriel, knjižničarska savjetnica, Mirko Hrkač, nakladnik građe lagane za čitanje (15.35)

3. Predstavljanje knjige Nemreš bit pametan Sonje Zubović, romana za mlade o problemima disleksije.

4. Priče uz psiće – praktična radionica čitanja (sa) psima Centra Urban pet, za pomoć osobama s teškoćama čitanja. Voditelji Sandra Ilievski i Sergej Jonke (17:00)

Dođite! Podržite kampanju! Čitajte (sa) psima!

Više...

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se