452486
452486
452486
452486
452486

Preuzmite besplatnih 50 eura i trgujte dionicama najpoznatije tehnološke kompanije na svijetu

  • , 05.10.2016., 10:50
  • Autor:
  • komentara

Izvršni direktor Intela je najavio da očekuje rast prodaje u trećem kvartalu fiskalne godine budući da snabdjevači dijelova za osobna računala obnavljaju svoje zalihe.

 
 
 
 
FOTO: Intel
FOTO: Intel

Od 15. siječnja 2016. godine, cijena dionica Intela je porasla oko 25% i čini se da ova kompanija polako ostavlja loš period iza sebe.

Fortrade svim čitateljima Dnevnika daje besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom dionica Intela, jedne od najpoznatijih tehnoloških kompanija na svijetu.

Rekordan rast dionica u posljednjih 15 godina

FOTO: Intel

Prije dva tjedna, izvršni direktor Intela je najavio da očekuje rast prodaje u trećem kvartalu fiskalne godine budući da snabdjevači dijelova za osobna računala obnavljaju svoje zalihe. Ova lijepa vijest utjecala je na rast vrijednosti dionica Intela te je cijena, sredinom rujna, dostigla 38 dolara, što je najviša postignuta cijena u zadnjih 15 godina.

Intel i Apple

FOTO: Intel

Druga pozitivna vijest jest što se Intelove komponente nalaze i u iPhone 7 modelu telefona kompanije Apple. Intel ima četiri važne komponente unutar ovog telefona – dva primopredajnika i po jedan čip i modem. Zahvaljujući ovome, analitičari očekuju budući porast prodaje.

Međutim, kako izvještava Bloomberg, Intel priprema i druga iznenađenja i citirajući izvršnog direktora navodi da ova kompanija namjerava napraviti proboj u sferi dronova, robota, ali i klima uređaja.

 

Poslovni rezultati Intela
Suštinski gledano, ova kompanija ima razloga da vjeruje u bolju budućnost.

· U srpnju 2016. godine, Intel je iznenadio analitičare kad je izvijestio o prihodima za drugi kvartal od 13,5 milijardi dolara, što je 3% više u odnosu na isti period godinu dana ranije

· Za treći kvartal, očekivanja kompanije su prilično velika s projiciranim prihodima od prodaje od 15,6 milijardi dolara što bi nadmašilo rezultate drugog kvartala za 15%

· Za ovu godinu, očekivanje je da ukupna prodaja dostigne 58,617 milijardi dolara što bi bio rast od 5,9% u odnosu na 2015. godinu

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se