Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez osobne nema kupnje

Prešao 50-tu, a morao dokazati punoljetnost za kupnju cigareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za kupovinu piva ili duhana zakonski se treba biti punoljetan. No, kada prijeđeš 50-tu godinu života, ne očekuješ da punoljetnost moraš dokazivati.

A upravo to se dogodilo 56-godišnjem Baldingu Vicu Andersonu. On u istoj trgovini kupuje već 23 godine. 'Ne nosim osobnu iskaznicu sa sobom. Imam 56 godina i poznajem pola osoblja tamo. Iza mene je bio cijeli red i osjećao sam se baš posramljeno. No upravitelj je konačno došao i rekao zaposleniku da je sve u redu i da mogu obaviti kupnju', rekao je Anderson.

Pročitajte i ovo Gubitak osobnih dokumenata (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gubitak koji zadaje jake glavobolje Izgubili ste dokumente? Evo kakva je procedura i koliko će vas koštati nova osobna, vozačka ili bankovna kartica Slika nije dostupna Ministar Bauk o adresama 'Hrvatska će postati još malo uređenijom nakon što "bb" adrese odu u povijest'

>> Najjače pivo na svijetu s 55 posto alkohola

Trgovina u britanskom Bovingtonu provodi politiku 'bez identifikacije nema kupnje'. 'Možda netko smatra da je to pretjerano prema individualcima koji su očito punoljetni, ali želimo stvoriti sigurnu zajednicu. A ovo je odgovoran i uspješan način za postizanje toga', pojasnio je glasnogovornik trgovine, a prenosi Mirror.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene