Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OMG!

Prisjetite se top 10 BIZARNOSTI ove godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U današnje vrijeme teško da nas još nešto može ostaviti u čudu, ipak, ovih 10 vijesti protekle je godine podizalo obrve diljem zemlje i svijeta.

1. Svjetleća Gospa

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Uhićeni Splićanin imao je i dva vuka (ilustracija) Užas u Dalmaciji Uhićen Splićanin koji je držao 67 pasa i dva vuka: Doznajemo zašto zvijeri ne mogu natrag u prirodu

Priča koja je tjednima zaokupljala pažnju javnosti i definitivno jedna od najčitanijih priča na našem portalu ona je o svjetlećoj Gospi iz Međugorja. Uvečer 23. rujna kip Gospe u kući međugorske vidjelice Vicke počeo je neobjašnjivo svjetliti.

Kip star 40 godina privukao je pažnju nekoliko desetaka tisuća vjernika koji su taj i sljedećih nekoliko dana hodočastili u Međugorje kako bi se sami uvjerili u prizor koji je već obišao zemlju, ali i velik dio svijeta. Vatikan je ubrzo poslao svoje stručnjake da procijene o čemu se točno radi te se i dalje čekaju službeni rezultati istrage.

2. Tko se boji vuka još?

'Hrabra Imoćanka golim rukama napala vuka!' Taj naslov privlačio je pažnju naših čitatelja danima. Jelena Lasić ubrzo je postala poznata svima. Ova Imoćanka golim je rukama napala vuka koji je nasrnuo na jednu od njezinih ovaca. 'On je skočio, uhvatio ovcu, a ja, kako sam mislila da ću spasiti nešto, kako sam išla, skočila u jato i njih sam spašavala. Niti sam gledala što je, ni kako je, samo sam trzala. On sebi, ja sebi, ali on je nju već pridavio. Kad je pridavio oni su dolje otišli. Gdje su, ja ne znam jer nisam u šoku vidjela', prisjetila se hrabra Jelena.

A to joj je bio već drugi bliski susret s vukovima. Oni su je već jednom dočekali dok je čuvala stado, a i tada ih je uspjela otjerati. 'Ja uzela kamen, reko': 'Šta je?' On ne trza, ja uzmem drugi kamen i bacim, ne trza. Kad sam treći kamen bacila prema njemu, on je napravio četiri, pet koraka prema meni i onda zinuo', prepričala je Jelena svoj prvi susret sa šumskim zvijerima.

Sa sigurnošću možemo reći - Hrvatska ima novu heroinu!

3. Masovna histerija zbog Kim Jong Una

Iako smo već navikli na bizarnosti koje nam svakodnevno dolaze iz Sjeverne Koreje, jedna se definitivno ističe. Izvrsni Vođa, poznatiji i kao Kim Jong Un izazvao je masovnu histeriju prilikom obilaska jedne tvornice kada su za njim poludjela gotovo sve pripadnice ljepšeg spola.

Kimov obilazak tvornice u maniri rock zvijezde završio je prigodnim govorom u kojem je tu zgradu nazvao ' 'lijepom palačom za radnike'. Kako lijepo od njega.

4. Nevinost na prodaju - scena 1, drugi put

A da je danas apsolutno sve na prodaju dokazala nam je 21-godišnja Brazilka Catarina Migliorini koja je odlučila prodati svoju nevinost – drugi put! Catarina je postala planetarno popularna kada je, u sklopu projekta Virgins Wanted njenu nevinost za 780.000 dolara kupio jedan japanski milijarder. Do seksa s njim ipak nije došlo jer, kako je rekla Catarina, njen 'mecena' nije izgledao onako kako su joj ga opisivali.

Catarina je ipak iskoristila svoju naglo stečenu popularnost i skinula se za Playboy nakon čega je ponovno odlučila staviti svoju nevinost na aukciju. Sretno joj bilo!

5. Imala je muškaraca – ne zna im se broja

I dok neki čuvaju nevinost samo za one najdubljeg džepa, drugi uopće ne biraju s kim će se zaigrati pod plahtama. Elina Desaine okitila se titulom najnapaljenije studentice u Velikoj Britaniji. Tako je odlučio žiri jedne internetske stranice koja je organizirala natjecanje u stilu 'tko će više'. Mlada Latvijka kaže kako svaki tjedan spava s tri različita partnera.

Potencijalan rizik od bolesti uopće je ne plaši i kaže kako su svi njeni prijatelji takvi. Kao nagradu dobila je oko 4000 kuna i godišnju zalihu kondoma koje će joj itekako biti potrebno jer ju je ova titula, kako kaže, učinila još napaljenijom.

6. Dlakavi pazusi za zdravlje žena

Po uzoru na megapopularni Movember, nekoliko je ženskih udruga pokrenulo Armpits4August. Na istom principu po kojem muškarci puštaju brkove u znak potpore oboljelima od raka prostate, rodila se ideja puštanju dlaka ispod pazuha kod žena kako bi se pružila podrška oboljelima od sindroma policističnih jajnika.

Istina da se radi o plemenitoj svrsi, ali dlakavi pazusi mjesec dana... Hm...

7. Zar postoji i 32. listopad?

Državljanin BiH putovao je ovim dijelom Europe i po povratku kući i prelasku slovenske granice u putovnicu mu je udaren štambilj. Logično.

No, ono što je malo manje logično jest da mu je na tom štambilju bio ispisan datum 32. listopad 2013. godine. Na ovim je prostorima, očito, sve moguće.

8. Pijana svinja napala kravu

Ne, ne radi se o nekom muškarcu kojeg je žena počastila ovim nadimkom nakon što se u lelujavom stanju vratio iz izlaska s dečkima. Pijana svinja je doista – pijana svinja. U Port Hedlandu na zapadu Australije nekoliko je kampera usred noći probudila neobična buka. Izašli su iz šatora i imali što za vidjeti.

Jedna je divlja svinja popila njihovu zalihu od 18 limenki piva i krenula u potragu za hranom. Razbacala im je namirnice po kampu, no očito joj nije bilo dovoljno pa je zaskočila i jednu kravu koja se našla u blizini. Iscrpljena svinja se nakon nekoliko minuta naganjanja krave umorila i onesvijestila.

9. Ubila ga krava s krova

Incident s kravom zabilježen je i u Brazilu, no ovaj je imao puno tragičniji ishod. Joao Maria de Souza spavao je sa suprugom u krevetu kada im je kroz krov propala krava odlutala s obližnje farme i ozbiljno ga ozlijedila. Joao je hitno prevezen u bolnicu, no ubrzo je podlegao unutarnjem krvarenju.

10. S krevetom propao u bezdan

Definitivno jedna od najbizarnijih smrti ikad. Muškarac s Floride spavao je u spavaćoj sobi u kući, kad se ispod njega zemlja otvorila te je velik dio kuće progutala rupa. Dok je padao, dozivao je brata da mu pomogne, a to je ujedno i posljednji put da ga je itko vidio ili čuo.

Uskoro je postao poznat i identitet nesretnog muškarca te je za Jeffom Bushem pokrenuta potraga. Njegovo tijelo nikada nije pronađeno, a vjerojatno neće ni biti budući da je rupa morala biti zatrpana kako ne bi povukla i ostale kuće u blizini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene