Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Barem za nju

Doživjela 100 godina: Njezinu tajnu dugovječnosti sigurno niste očekivali...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako smo već čuli kako je otkrivena formula koja može odgoditi proces starenja, prava tajna leži u uživanju u životu.

Tajna dugovječnosti nije u odricanju, već u uživanju u životu, govore iskustva životnih veteranki među kojima je stogodišnja Britanka Ellen Fox koja svako jutro nazdravi uz čašicu whiskeya, prenosi britanski list Metro.

Pročitajte i ovo Jurij Gagarin (Foto: AFP) Prvi čovjek u svemiru Smrt koja je i nakon 50 godina obavijena velom tajne: "Čuli smo krik u hodniku. Bio je to šok, žene su plakale" Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Skandal u Australiji Stotine tajnih dokumenata vlade pronađene u ormarićima u second-hand shopu

Za Francuskinju Jeanne Calment, koja je umrla u 123., tajna dugovječnosti, kako je svojedobno ispripovijedala, bila je u redovitom konzumiranju maslinova ulja i čokolade.

Znanstvenici odgodili početak starenja i produljili zdravi životni vijek

Amerikanka Gertrude Baines koja je doživjela 115 godina, čitav je život uživala u hrskavoj slanini i sladoledu, a također Amerikanka Edna Parker do kraja svog života, a doživjela je 114 godina, redovito je konzumirala jaja na sto načina i kobasice.

Nekadašnja plesačica Fox, koja je ovaj tjedan u krugu obitelji proslavila stoti rođendan, novinarima je otkrila da je tajna njezine dugovječnosti u časici whiskeya nakon doručka.

Danas vitalna starica rodila se 1914., kada je na britanskom tronu bio kralj George V., a Prvi svjetski rat tek što nije počeo. Ellen je bila jedna od sedamnaestero djece koje je nakon smrti njihove majke podizao samohrani otac.

Najstariji čovjek na svijetu proslavio 115. godina!

Za supruga Lesliea udala se 1937. Unatoč neimaštini, nije odustala od vlastita sna da postane plesačica i nastupi u mjuziklu Chorus Lineu na daskama londonskoga teatra New Cross Empire.

Edna Fox danas ima tri kćeri, šestero unuka i jedanaestero praunučadi, a stoti je rođendan proslavila u krugu obitelji u Domu za umirovljenike u Charltonu.

'Kad pogledam unatrag, mogu vam kazati da sam život provela uz krasnog čovjeka, što je iznimno važno. Bila sam okružena velikom i brižnom obitelji, a i čašica whiskeya nakon doručka zacijelo je pridonijela mojoj dugovječnosti', rekla je vitalna starica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene