Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BROJNE DOBROBITI ZA NJIHOVE LJUBIMCE

Poznati ljubitelji mačaka podržali kampanju za sterilizaciju mačaka pod nazivom "Dom je tamo gdje je mačka"

Mia Kovačić
Mia Kovačić Foto: PR
Mia Kovačić odlučila sterilizirati mačića Spocka kako bi mu pružila zdraviji život.

Poznati Hrvati podržali su edukativnu kampanju „Dom je tamo gdje je mačka“ kojom je Purina u listopadu, mjesecu kućnih ljubimaca, odlučila podići svijest javnosti o dobrobitima sterilizacije mačaka. Povod za ovu kampanju bilo je istraživanje koje je pokazalo kako je u Hrvatskoj sterilizirano tek 33% mačaka koje žive u kućanstvu, više nego dvostruko manje od prosjeka Europske unije koji iznosi 73% .

Budući da sterilizacija mačkama nosi brojne dobrobiti poput dužeg i kvalitetnijeg života te izbjegavanja bolesti, Purina i mreža partnera dobili su podršku od poznatih vlasnika mačaka između kojih su i Mia Kovačić, Katarina Baban, Marko Petrić, Saša Lozar, Nina Mia Čikeš i Nika Fleiss. Svi oni pozvali su pratitelje na društvenim mrežama da steriliziraju svoje mačke.

Mia Kovačić Katarina Baban (Foto: PR)

„Tijekom ove edukativne kampanje sterilizirala sam Spocka, svog mačića kojeg sam udomila nakon poplave. Za sterilizaciju sam se odlučila jer želim Spocku pružiti duži i kvalitetniji život. Sam zahvat je bio bezbolan, a Spock se brzo oporavio i za jedan dan vratio svom uobičajenom mačjem ritmu. Obratila sam pažnju i na njegovu prehranu pa je Spock prešao na hranu za sterilizirane mačke Pro Plan Sterilized kako bi ostao jednako vitalan kao i prije", izjavila je voditeljica Mia Kovačić.

„Kako bi mačke ostale vitalne i nakon sterilizacije, potrebno je prijeći na hranu za sterilizirane mačke koja čuva njihovo zdravlje. S obzirom da dolazi do hormonalnih promjena, s prilagođenom prehranom treba krenuti odmah nakon sterilizacije kako bi se održalo cjelokupno zdravlje mačke. Purina u svom asortimanu ima PRO PLAN specijalizirane proizvode za sterilizirane mačke koji će zadovoljiti sve potrebe, a od kojih mačke neće nakupiti dodatne kilograme što je zbog smanjenja kretanja veliki problem nakon sterilizacije. Osim što je nutritivno uravnotežena PRO PLAN hrana sadrži visokokvalitetne sastojke koji održavaju zdravlje bubrega i mokraćnog sustava, a sve recepture su temeljene na znanstvenim istraživanjima te imaju dokazani zdravstveni učinak.", izjavila je Nataša Rajlić iz Purine.

Mia Kovačić Marko Petrić (Foto: PR)

PURINA i svi uključeni partneri pozivaju vas za učinite dobru stvar za svoju mačku i odaberete sterilizaciju. Saznajte više detalja na web-stranici Purina Pro Plan Hrvatska i Facebook stranici Purina Hrvatska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene