Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što imamo za večeru?

Politička nepca: Tko mrzi ciklu, a tko je lud za ementalerom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ronald Regan na stolu u uredu je uvijek imao zdjelicu s bombonima a to je objasnio ovako: 'Puno možete doznati o nečijem karakteru ako uzima samo jednu boju bombona ili primjerice hvata punu šaku.'

Ako kraljica Elizabeta II dolazi na večeru, na stolu ne smije biti ništa što dolazi iz mora a pred američkog predsjednika Baracka Obamu ne treba staviti nikakvo povrće koje je crvene boje jer ga čovjek naprosto ne može smisliti. 

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge Slika nije dostupna Putin, Obama, Merkel... FOTO I on je na popisu najmoćnijih ljudi!

O tome koja je najdraža hrana a koja najmrža svjetskim državnicima, sadašnjima i bivšima, poznatima i bogatima, priču je objavio Daily Mirror

KRALJICA ELIZABETA
Njezino visočanstvo mrzi na tanjuru sve što dolazi iz mora, osim školjki. No, zato je velika ljubiteljica džemova – bijeli kruh, maslac i džem, to je njezino najdraže jelo.

BARACK OBAMA

Dajte američkom predsjedniku hot dog i sretan je k’o malo dijete. No, nećete se dobro provesti ako pred njega stavite ciklu jer, predsjednik, naime ne može smisliti crveno povrće. Njegova supruga, Michelle prekrižila je ciklu s liste namirnica koje smiju u Bijelu kuću.

GEORGE W. BUSH

Toliko mrzi brokulu, da ju je također zabranio u Bijeloj kući i Američkim zračnim snagama.
'Mrzim brokulu još otkad me majka tjerala da je jedem kad sam bio mali. Sada sam predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i ne želim više jesti brokulu!' kazao je tada 68-godišnji republikanski predsjednik.

KIM JONG-UN

Toliko voli sir ementaler da je poslao grupu svojih stručnjaka u francuski gradić Besancon kako bi studirali industrijsku proizvodnju i jednog dana ementaler proizvodili u Sjevernoj Koreji. Nije ga smetala činjenica da je sir – nizozemski.

NICOLAS SARKOZY
Brie, camembert, roquefort... Poznati francuski sirevi koji imaju bezbroj obožavatelja. No, bivši francuski predsjednik nije jedan od njih. Nicolas Sarkozy izbacio ih je s menija u Elizejskoj palači.

FOTO Pogledajte kakve se 'delicije' serviraju na američkim stadionima

PAPA FRANJO
Poglavar katoličke crkve voli jednostavnu hranu, a prije nego što je postao Papa, sam je pripremao jela. I dalje se drži tradicionalne kuhinje franjevaca, a povremeno se počasti 'bagna caudom', seljačkim jelom spravljenim od pečene mrkve, celera i artičoka prelivenim sa češnjakom i maslinovim uljem.

PRINC CHARLES

Vrlo je izbirljiv, osobito kad je u pitanju doručak. Obavezno pije cijeđene sokove i jede svježe voće. No, princ Charles ima zanimljivu fiksaciju; na njegovom stolu nađe se bar šest vrsta meda.

VLADIMIR PUTIN

Ruski predsjednik boji se da bi ga netko želio otrovati pa ima kušača hrane. Njegova je omiljena poslastica sladoled od pistacija.

SADDAM HUSSEIN
Okrutni i omraženi bivši irački diktator bio je slab na rižine pahuljice. S druge strane, nije podnosio slatki Froot Loops.

RONALD REGAN
Još jedan bivši američki predsjednik toliko je volio žele bombone da ih je na njegovoj inauguraciji 1981. posluženo čak 3,5 tona. Na stolu u uredu je uvijek imao zdjelicu s bombonima a to je objasnio ovako: 'Puno možete doznati o nečijem karakteru ako uzima samo jednu boju bombona ili primjerice hvata punu šaku.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene