Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška 269 kilograma

Povijesni rekord: Tuna prodana za 560.000 eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je tuna prodana za rekordnih 565.000 eura na prvoj dražbi u godini u ribarnici Tsukiji u Tokiju, najvećoj na svijetu.

Primjerak od 269 kg, ulovljen u vodama prefekture Aomori na sjeveru, kupio je vlasnik poznatog lanca sushi restorana u Tokiju Sushizanmai.

S obzirom na cijenu od 56,49 milijuna jena (565.000 eura), radi se o najskupljoj tuni u povijesti Japana, nakon rekorda od 32,49 milijuna jena koje je prošle godine postigao monstrum od 342 kilograma, izjavio je dužnosnik Tsukija.

'Želio sam uzeti najbolju tunu kako bi japanski a ne strani klijenti mogli u njoj uživati', izjavio je sretni dobitnik Kiyoshi Kimura osvrnuvši se na prošlogodišnju dražbu.

U siječnju 2011. najskuplju tunu odnio je vlasnik restorana u Hong Kongu udružen s japanskim ugostiteljem. Dvojac je već dominirao dražbama 2009. i 2010. godine.

 

Pročitajte i ovo Japanski tenkovi na vojnoj vježbi Jačanje suradnje Dramatično upozorenje: "Svijet je na povijesnoj prekretnici, nadam se da će Amerika to razumjeti" Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene