Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima dva Guinnessova rekorda

Poslušajte najdublji glas na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim Storms iz SAD-a čovjek je s najdubljim glasnom na svijetu. Deset oktava raspon je njegova glasa i upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda kao čovjek koji je otpjevao najnižu notu.

Talent Tima Stormsa otkriven je dok je još bio dijete, kad je pjevao u zboru u kršćanskom ljetnom kampu. Mutiranjem se njegov glas još više produbio.

Pročitajte i ovo Valentina Baus prati napore Tomislava Lubenjaka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 krenuo u obaranje Guinnessova rekorda Tomislav u pet sati "progurao" 30 kilometara: "Tek sam se zagrijao, sad sam na radnoj temperaturi" Vesna Bosanac, ravnateljica opće bolnice Vukovar (Foto: Dnevnik.hr) Rast turizma Ratni turizam u Vukovaru obara rekorde: "Ljudi dolaze vidjeti gdje se i na koji način stvarala Hrvatska"

'Zamislite dva klavira, stavljena jedan kraj drugog. Najniža nota koju ja mogu ispjevati bila bi zadnja oktava drugog klavira. Osam oktava niže od najniže note G na jednom klaviru', kaže Storms.

>> Nevjerojatno što je učinio zbog neuzvraćene ljubavi!

Storms je i vlasnik dvaju svjetskih rekorda: ima najveći raspon glasa, i to od deset oktava, a uspio je i otpjevati dosad najnižu zabilježenu notu G-7 (0,189 Hz).

Rekao je da ga je prilikom jednog nastupa slušao i otorinolaringolog, koji mu je prišao nakon nastupa i rekao da želi vidjeti te njegove fascinantne glasnice. 'Došao sam u njegovu ordinaciju, provukao mi je videoskop kroz nos i grlo i vidio sam svoje glasnice na ekranu. Bilo je zanimljivo, malo gadljivo, ali zanimljivo. Rekao mi je da su moje glasnice duplo duže od glasnica kakve je inače viđao u svojoj praksi te da su moji aritenoidni mišići puno pokretljiviji od onih drugih ljudi', kaže Storms.

Kako zvuči najdublji glas na svijetu, poslušajte u videu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene