Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinio šest pljački

Policija tražila crnog kradljivca, a on bijelac!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Scena po kojoj bi se mogao snimiti film. Pljačkaš banke, koji je inače bijelac, stavio je kapuljaču na glavu, a ispod gumenu masku, zbog koje je izgledao kao crnac. Na ruke je stavio rukavice u istom stilu, kako bi izgled bio potpun. Na taj način uspio je u svom naumu, a to je zavaravnje policije.

30-godišnji Conrad Zdzierak tako je opljačkao četiri banke i apoteku i to u razmaku od samo tri sata. Sveukupno je počinio šest pljački, od čega je pet bilo istog dana.  Maska je bila toliko uvjerljiva da su policajci bez razmišljanja počeli tražiti crnog sumnjivca, kojeg su vidjeli na jednoj od nadzornih kamera. 'Nismo imali pojima, jer je maska bila toliko uvjerljiva da su se čak na crnim prsima vidjele dlake', rekao je jedan od blagajnika.

Pročitajte i ovo Šetnja Osijekom nakon požara Situacija pod nadzorom FOTO Pogledajte kako se Osječani štite nakon golemog požara Slika nije dostupna Provokativni plakati na ulicama SAD-a Barack Obama kao bijelac

Nakon jedne od pljački Zdzierak je čak bio uhićen i optužen za nošenje skrivenog oružja, ali je pušten uz jamčevinu jer su policajci bili uvjereni da nije bio umješan u pljačku. Maska se inače može kupiti za 450 funti i to pod nazivom 'The Player' u svim boljim trgovinama kostimima, a rađena je od silikona. Lokalni mediji su Zdzieraka prozvali 'bandit bez kose', jer se činilo da je ćelav, javlja Daily Mail.

Policajci su otkrili istinu tek kada su ispred motela pronašli parkiran Volvo, čija je unutrašnjost bila umrljana crvenom bojom. Boju su oni podmetnuli u torbu s novcem. Zatim su provalili u sobu, gdje ih je napao njegov pitbull. Na krevetu se nalazila maska, odjeća iz pljački i novac, koji je po serijskim brojevima odgovarao ukradenom. Zdzieraka su pronašli kako se skriva na toaletu, prije nego su ga uhitili.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene