Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaustavljeni u Amsterdamu

Pokušali su u putnim torbama prokrijumčariti 259 gmazova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među životinjama je bilo i četrnaest primjeraka chuckwalle sa San Estebana, guštera koji živi samo na istoimenom otoku u Kalifornijskom zaljevu.

Više od 250 gmazova, među kojima i zaštićeni gušteri, u subotu je pronađeno u četirima putnim torbama u amsterdamskoj zračnoj luci. Uhićena su trojica osumnjičenika koja su putovala u Španjolsku, priopćile su u ponedjeljak nizozemske vlasti.

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti"

"Od 259 pronađenih životinja deset je uginulo", navedeno je u priopćenju sanitarnih vlasti i carine.

Trojica osumnjičenika, koji se još uvijek nalaze u pritvoru, španjolski su državljani koji su doputovali iz Meksika. Optuženi su za krijumčarenje i grubo postupanje sa životinjama, dodaje se u priopćenju.

Među životinjama je bilo i četrnaest primjeraka chuckwalle sa San Estebana, guštera koji živi samo na istoimenom otoku u Kalifornijskom zaljevu, u Meksiku.

Pronađeni gmazovi su zaštićeni na temelju Konvencije o međunarodnoj trgovini divljim biljnim i životinjskim vrstama pred izumiranjem (CITES). Tržišna vrijednost zaplijenjenih životinja procijenjena je na 80.000 eura.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene