449153
449153
449153
449153
449153

Pokušali su u putnim torbama prokrijumčariti 259 gmazova

  • , 06.09.2016., 09:01
  • Autor:
  • komentara

Među životinjama je bilo i četrnaest primjeraka chuckwalle sa San Estebana, guštera koji živi samo na istoimenom otoku u Kalifornijskom zaljevu.

 
 
 
 
Chuckwalla, gušter kojeg je moguće pronaći samo na San Estebanu (FOTO: Screenshot/YouTube)
Chuckwalla, gušter kojeg je moguće pronaći samo na San Estebanu (FOTO: Screenshot/YouTube)

Više od 250 gmazova, među kojima i zaštićeni gušteri, u subotu je pronađeno u četirima putnim torbama u amsterdamskoj zračnoj luci. Uhićena su trojica osumnjičenika koja su putovala u Španjolsku, priopćile su u ponedjeljak nizozemske vlasti.

"Od 259 pronađenih životinja deset je uginulo", navedeno je u priopćenju sanitarnih vlasti i carine.

Trojica osumnjičenika, koji se još uvijek nalaze u pritvoru, španjolski su državljani koji su doputovali iz Meksika. Optuženi su za krijumčarenje i grubo postupanje sa životinjama, dodaje se u priopćenju.

Među životinjama je bilo i četrnaest primjeraka chuckwalle sa San Estebana, guštera koji živi samo na istoimenom otoku u Kalifornijskom zaljevu, u Meksiku.

Pronađeni gmazovi su zaštićeni na temelju Konvencije o međunarodnoj trgovini divljim biljnim i životinjskim vrstama pred izumiranjem (CITES). Tržišna vrijednost zaplijenjenih životinja procijenjena je na 80.000 eura.  (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se