Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drijemanje u mrtvačkom sanduku

Pogrebnik živima nudi odmor u lijesovima kao terapiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski pogrebnik smislio je novi poslovni model. Uz osnovni posao izrade lijesova za mrtve, živima nudi tzv. lijes-terapiju. Mušterije se u 15-minutnim seansama mogu odmoriti ili pripremiti za smrt.

Sve donedavno Stepan Pryanyk iz ukrajinskog grada Truskavetsa bio je vlasnik klasičnog pogrebnog poduzeća. No, kako zbog krize ni biznis s mrtvacima nije što je bio, promijenio je poslovni model i sada živim osobama nudi tzv. lijes-terapiju, kojom se mogu pripremiti za posmrtni život ili, ako ništa drugo, opustiti i odmoriti.

Pročitajte i ovo Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

>> Pogrebnik golim kalendarom reklamira lijesove, Crkva bijesna

Svaka seansa traje po 15-ak minuta, a mušterijama se ostavlja na volju hoće li se zatvoriti ili će mrtvački sanduk ostaviti otvorenim. 'Ležanje u lijesu je poput ležanja u krevetu, s tim da drveni sanduk ima dodatnu auru', objasnio je Piryanyik, a prenosi Orange.

Mrtvački kovčezi za žive smješteni su u posebnoj sobi u kojoj korisnici lijes-terapije mogu naručiti i ambijentalnu glazbu ili zvukove po vlastitoj želji. Nakon što je odležala svojih 15 minuta, Anna Petrukhina je rekla da joj je baš dobro došlo. 'Poslije teškog radnog dana samo dođeš i opustiš se. Sjajno! Kući odeš potpuno drugačijeg raspoloženja', rekla je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene