Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gadna situacija

U zadnji čas je na galamu odbio napad grizlija, naučite i vi kako se spasiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko uz sebe nemate oružje ili takozvani papreni sprej - vičite, udarajte, plješćite.

Nađete li se ikad u situaciji da vam život ugrožava medvjed, najbolja stvar koju možete učiniti u tom trenutku jest početi galamiti što snažnije možete.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Nije se naodmet niti propeti na prste kako biste životinji izgledali čime veći, pa čak niti otići u kontranapad ukoliko u blizini pronađete kamenje ili kakvo granje.

Tako barem savjetuje stručnjak za divlje životinje Bill Stiver, a da buka doista može biti spasonosni saveznik, svjedoči i sljedeći video koji je objavio korisnik YouTubea ttumolo.

Nadmašio sva očekivanja: Potentni medvjed napravio genetski kaos

Taj se muškarac još u lipnju prošle godine iznenada zatekao u po život opasnim okolnostima usred Aljaske, suočen s napadom grizlija na čiji je teritorij najvjerojetnije nehotice zašao.

"Kad mi je prijatelj dao do znanja da je blizu, okrenuo sam se prema njemu i počeo polako koračati unatrag uz nimalo prijeteći ton. Ta me tehnika spašavala iz identičnih situacija ranije, međutim budući da je medvjed svejedno odlučio napasti, učinio sam jedino što mi je preostalo i odglumio da ću mu biti opasan suparnik", napisao je taj čovjek, koji uz sebe nije imao vatreno oružje ili takozvani papreni sprej.

"Imao sam jako puno sreće što sam se izvukao neozlijeđen", dodao je.        

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene