Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

Pogledajte kako se rade portreti - molotovljevim koktelima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radja Timofej, 23-godišnji ruski umjetnik, na slikarskim platnima radi portrete bacajući u njih molotovljeve koktele.

Iako se molotovljevi kokteli uglavnom koriste kako bi izazvali kaos mladi ruski umjetnik ih koristi kao 'umjetnički alat' kojim izrađuje prekrasne portrete vojnika koji su se borili u 2. svjetskom ratu.

Pročitajte i ovo Prosvjed ispred HDZ-a - 3 OPTUŽBE ZBOG TERORIZMA Mladić uhićen na prosvjedu ostavio je niz oproštajnih pisama: "Ne zovite me teroristom..." Slika nije dostupna crno mu se piše VIDEO Nepoznati počinitelj bacio molotovljev koktel na zid Kremlja

Timofej kod kuće 'smućka' pribor za rad - od 'domaćeg napalma' i uljnih supstanci na platnu skicira vanjske linije portreta i potom u njih baca molotovljeve koktele da zapali platno. Nakon što se plamen ugasi - djelo je gotovo.

Iako 'slika' u napuštenim zgradama Radja Timofej kaže: 'Naravno da je opasno na ovaj način koristiti vatru, no mi smo oprezni. Portrete smo stavili na bolnicu kao testament njihovoj hrabrosti, jer su oni ti koji su svoje živote 'stavili u vatru' kako bi se borili protiv nacista'.

Pod nazivom 'Vječna vatra' Timofejeva serija portreta izložena je na zidovima nekadašnje ratne bolnice iz 2. svjetskog u Ekaterinburgu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene