Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve pojela ribarima

Kako lukava kitopsina krade ribu iz mreže!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zašto bi se mučio i tražio sam sebi hranu, kad su ribari tako dobri, pa su svu ribu skupili na jedno mjesto, u mrežu? Ova je kitopsina lukavo isisala sav ribarski ulov.

Mark Erdmann iz udruženja za zaštitu prirode Conservation International, otkrio je da su se kitopsine u indonezijskom zaljevu Cendrawasih prilagodile ribarskim metodama lovljenja ribe, pa su naučile i načn kako isisati ulov iz njihovih mreža.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

>> VIDEO: Ako ste mislili da vi brinete o kući...

Ribari u Indoneziji ne ubijaju kitopsine, jer smatraju da one donose sreću. Međutim, zbog čestog gubitka ulova, pokušavaju pronaći neku novu vrstu mreže, iz koje im ovi lukavci ne bi mogli krasti ulov.

Ponekad se, međutim, dogodi i suprotno, pa se i kitopsine uhvate u ribarske mreže. Bez pomoći ribara iz te se zamke nikad ne bi mogle same izvući.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene