Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontrolirano rušenje

Pogledajte kako je 150 metara visok dimnjak nestao u nekoliko sekundi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najvećih dimnjaka u Poljskoj nestao je u samo nekoliko sekundi zahvaljujući kontroliranom rušenju.

Poljski su građevinski eksperti u samo nekoliko sekundi kontroliranom eksplozijom srušili 150 metara visok dimnjak. Odgovoran za rušenje bio je Eugeniusz Luty koji je rekao kako je ovo bila jedna od zahtjevnijih operacija zbog veličina objekta. Naime, ovaj je dimnjak bio jedan od najvećih u Poljskoj, te je za njegovo rušenje iskorišteno 200 eksplozivnih naboja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Rušenje dimnjaka u Zvonimirovoj posao za najhrabrije Rušenje dimnjaka u centru Zagreba trajat će tjedan dana: "Dimnjak je cijelo vrijeme odvojen. Stanari su samim time bili u opasnosti"

>> VIDEO: Rušili dimnjak, uništili tvornicu i ostavili 8.000 ljudi bez struje

Radnici su prije eksplozije iskopali rovove oko dimnjaka kako bi dodatno osigurali ovu operaciju i ljude koji su na njoj radili. 'Trebalo je srušiti oko devetsto kubičnih metara ojačanog betona i otpornih opeka. Pripreme za rušenje su bile vrlo precizne', rekao je Eugeniusz Luty.

Zvučne sirene su upozorile prisutne da se odmaknu u sigurnu zonu udaljenu 150 metara od mjesta rušenja, stručnjaci su detonirali eksploziv, te se dimnjak u samo nekoliko minuta srušio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene