Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedno iznenađenje

KODIRANA PORUKA Marsovci nam se obraćaju Morseovom abecedom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poruka s Marsa ili prirodna pojava?

Na prvi pogled izgleda kao da Marsovci žele uspostaviti komunikaciju - i to Morseovom abecedom. Ipak, riječ je o pješčanim dinama koje se prostiru duž Crvenog planeta.

Pročitajte i ovo Na Marsu pronađeni kristali gipsa (Foto: NASA) Kristalne oznake ili fosili? Znanstvenik tvrdi da NASA zataškava postojanje izvanzemaljaca na Marsu: Evo što ga je navelo na taj zaključak Hunga Tonga - Hunga Ha'apai (Foto: AFP) NASA istražuje Novi otok na Pacifiku: Mislili su da će nestati, a sada ga povezuju sa životom na Marsu

Stručnjaci vjeruju kako ograničene količine pijeska na tom području utječu na stvaranje ovih neobičnih uzoraka koje oblikuju vjetrovi na Marsu.

Ove zanimljive fotografije snimljene su u blizini južnog pola na Marsu, a prema mišljenju stručnjaka s Hi-RISE operacije vjerojatno je neki stari krater utjecao na povlačenje pijeska te na stvaranje ovakvih tvorevina koje nalikuju crtama i točkicama, baš poput Morseove abecede.

Istraživači su nedavno otkrili i dine koje u velikoj mjeri nalikuju onima koje se stvaraju na dnu mora, piše Daily Mail.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene