450890
450890
450890
450890
450890

Par centimetara od smrti: Pilot zamalo kolegi na pisti otkinuo glavu krilom

Pilot Thom Richard 18. rujna može odsad slaviti kao drugi rođendan.

 
 
 
 
Thom Richard 18. rujna može odsad slaviti kao drugi rođendan (FOTO: YouTube/Screenshot)
Thom Richard 18. rujna može odsad slaviti kao drugi rođendan (FOTO: YouTube/Screenshot)

Thom Richard, pilot koji je u nedjelju sudjelovao u zrakoplovnoj utrci u američkom Renu, zamalo je poginuo na pisti uoči početka natjecanja u kategoriji Formula One.

Naime dvadesetak sekundi prije nego što je spuštena zelena zastavica kojom se označava start, Richardu je otkazao motor na zrakoplovu zbog čega je otvorio poklopac kabine.

Tom je gestom sucima dao do znanja da odustaje, ali unatoč tome što je jedan od njih to primijetio i izašao na stazu uz prekrižene ruke iznad glave (znak da nešto nije u redu i da svi moraju stati), zrakoplovi iz trećeg reda svejedno su krenuli hvatati brzinu na pisti.

Avioni sa startnim brojevima šest i osam bez problema su prošli pored Richarda svaki sa svoje strane, no zato ga je kolega iz "sedmice" zamalo ubio udarcem krilom u glavu.

Srećom, krilo je Richarda promašilo za svega nekoliko centimetara te se iz nesreće izvukao uz lakšu ozljedu ruke. Pogledajte taj incident. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se