Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupite koljena

Odsad je to prekršaj koji ih može odvesti u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Takozvani manspreading se smatra bezobzirnim činom, no dosad su ljudi zbog tog prekršaja bili isključivo izloženi pogrdnim riječima na društvenim mrežama.

Bez obzira koliko bizarno zvučalo, sjedenje raširenih nogu u američkom gradskom prijevozu doista bi vas u konačnici moglo stajati slobode. 

Pročitajte i ovo Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu Stotine se okupile diljem Europe kako bi oplakivale Navaljnog i osudile Putina - 5 Nakon smrti Alekseja Navaljnog FOTO Ruska policija odvodi građane, prosvjednici se okupljaju izvan granica: ''Sad više nemamo nade za lijepu Rusiju u budućnosti''

Lokalni mediji prenose da je njujorška policija prije nekoliko dana uhitila dvojicu muškaraca koji su se vozili previše razdvojenih koljena i ističu da su okrivljeni završili ispred sutkinje koja je obećala odbaciti optužbe ukoliko takvo što više ne ponove.

Iskreno, koliko dugo već sjedite za stolom?

Takozvani 'manspreading' već je dvije godine tema brojnih rasprava na društvenim mrežama, a otvorile su je feministkinje koje su, između ostalog, navele da na taj način muškarci iskazuju svoju dominaciju i nasilno guraju svoju muškost drugima u oči.

Trebamo li se problemom 'manspreadinga' baviti i mi u Hrvatskoj?

Trebamo li se problemom 'manspreadinga' baviti i mi u Hrvatskoj?

  • Trebalo bi. Prezirem ljude koji to rade i mislim da ih se mora naučiti pameti
  • Ne, ali samo do daljnjega. imamo mi puno većih problema od toga
  • Bože hvala ti što ne živim u SAD-u. Tamo će uskoro i glasno disanje voditi u zatvor

Ukupno glasova:

Premda se s njihovom interpretacijom suštine problema nisu svi složili, i drugi su počeli ljude koji tako sjede nazivati bezobzirnicima jer, činjenica je, na taj način znaju zauzeti više sjedećih mjesta dok drugi zbog toga prisilno stoje.

Nesvjesno se uništavamo - Hrvatska sjedenjem postaje bolesna

Podsjetimo, zbog 'manspreadinga' na udaru kritika se nedavno našao i slavni glumac Tom Hanks, koji se zbog grijeha ispričao i napomenuo da si je takvo što dopustio u situaciji kada je podzemna željeznica bila poluprazna.

U tom kontekstu rečeno, ostalo je nejasno hoće li policija uhićivati i kada ima dovoljno prostora za sve, ali zato je vrlo jasno rečeno da neće biti kažnjavani isključivo muškarci i da će se ista pravila primjenjivati i na žene.

Stoga, nađete li se uskoro u Sjedinjenim Američkim Državama, pripazite na to koliko vam je koljeno udaljeno od drugog da ne bi završili iza rešetaka. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene