450123
450123
450123
450123
450123

Pa ti shvati biračko tijelo: Trudio se izgubiti na izborima, glasači mu svejedno dali mandat

Pojedini misle kako je Nagell počinio veliku grešku na svoju štetu kada je rekao glasačima što da NE čine.

 
 
 
 
Glyve Fenriz Nagell morat će četiri godine služiti kao vijećnik Kolbotna (FOTO: YouTube/Screenshot)
Glyve Fenriz Nagell morat će četiri godine služiti kao vijećnik Kolbotna (FOTO: YouTube/Screenshot)

I dok su se brojni ovih dana u Hrvatskoj svojski trudili šarmirati biračko tijelo i tako steći saborski mandat, iz Norveške nam stiže sasvim drugačija i posve neobična priča.

Tamo je Glyve Fenriz Nagell, član heavy metal grupe Darkthrone, izabran u gradsko vijeće Kolbotna, iako je glasače zamolio da se drže podalje od njega i daju svoje povjerenje nekom drugom.

Nagellova kampanja se svela na jednu (ne)običnu fotografiju, na sliku na kojoj je pozirao s mačkom i koju je potpisao rečenicom "molim vas ne glasajte za mene".

"Nazvali su me i upitali želim li se naći na listi rezervnih kandidata za predstavnika grada. Pristao sam jer sam bio uvjeren kako se neće baš ništa dogoditi, međutim birači su odlučili drugačije", rekao je Nagell, koji će kao vijećnik morati služiti naredne četiri godine.

Kolbotn je gradić s nešto manje od deset tisuća stanovnika te se tehnički smatra predgrađem Osla. 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se