Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova pravila

Pa ti sad prognoziraj: Meteorolozima ako pogriješe prijeti - zatvor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteorolozi u Južnoafričkoj Republici imaju nova pravila koja će sasvim sigurno 'začiniti' vremenske prognoze.

Meteorolozima u Južnoafričkoj Republici je rečeno da bi mogli u zatvor ako daju pogrešnu prognozu. Nova pravila bi trebala preventivno djelovati na širenje panike među stanovništvom koja je nerijetko uzrokovana vremenskim prognozama.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Svi oni koji će željeti izdati ozbiljno vremensko upozorenje navodno će za to morati zatražiti dozvolu od nacionalnog Hidrometeorološkog zavoda.

'Netočna vremenska prognoza može dovesti do evakuacije cijelih gradova i velikih troškova za porezne obveznike', kazao je Isham Abader, dužnosnik u ministrarstvu zaštite okoliša.

Meteorolozi koji pogriješe prvi put suočeni su 4 do 5 godina zatvora te novčanu kaznu od gotovo 500.000 eura, a ako ponove 'djelo' u zatvoru mogu 'zaglaviti' i do 10 godina. Novčana kazna je u tom slučaju oko 900.000 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene