Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organizam se gasi

VIDEO Ovo su posljedice nedostatka sna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Užurbanost današnje svakodnevice mnoge dovodi do kroničnog nedostatka sna, no znate li što se sve događa s vašim organizmom kad ne spavate?

Megapopularna stranica Science Alert izbacila je novi informativni animirani video na temu što se događa s ljudskim organizmom kad prestane spavati.

Pročitajte i ovo Natjecanje u izležavanju Može li bolje? Natjecanje iz snova! "Mit je da smo mi lijeni. Ovo je psihološka igra i to jaka psihološka igra" Velika šteta u poljoprivredi - 2 Slijede poskupljenja? Goleme štete nakon nevremena, poljoprivrednici poručuju: "Ne znam, sjesti i plakati..."

Tako smo saznali i da ljudi koji spavaju između 6 i 8 sati na dan žive dulje, a oni koji spavaju manje ili više od toga imaju veće šanse za obolijevanje od nekih kroničnih bolesti.

>> Otkrijte koliko zapravo razumijete znanost

Osobe koje dulje vrijeme ne spavaju, isprva dožive nalet energije zbog dopamina koji potiče mozak na rad, ali kad u jednom trenu nastupi stanje iscrpljenosti počnemo reagirati sporije, a nakon 2 dana nespavanja naše tijelo gubi sposobnost prerađivanja glukoze i imunološki sustav se lagano počne gasiti.

U priloženom videu pogledajte što se sve događa s vašim tijelom kad ne spavate.

te putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene