Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu htjeli otići

Ovo su najpoznatije 'kuće-čavli' na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dokaz da neki ljudi ne bi napustili svoj dom ni za sav novac ovog svijeta, svjetski su poznate 'kuće-čavli'.

Naziv 'kuće čavli' u Kini su 'zaradile' su one zgrade čiji vlasnici nisu dopustili rušenje kako bi se raščistio put za autoceste, shopping centre ili nove zgrade te su ostale 'zakucane' u zemlji. Graditelji su stoga prisiljeni zaobilazite te zgrade zbog čega nastaju prizori na kojima su te 'kuće-čavli' pravi trn u oku.

Pročitajte i ovo Gradilište - 1 Očevid u tijeku Na izgradnji autoceste u Baranji poginuo radnik: Sa strojem je skliznuo s povišenog terena i udario u tlo Obnova zgrada - 1 Energetska obnova Ministarstvo objavilo važan poziv za građane: Dijeli se gotovo 95 milijuna eura

>> FOTO Žive u kući nasred autoceste!

Jedan od poznatijih primjera je i zgrada u kineskom gradu Wenlingu, o kojoj smo ranije izvještavali, iz koje jedna obitelj nije htjela izaći pa se autocesta morala dijeliti oko nje. Graditelji su zgradu okružili asfaltom ne ostavljajući preostalim stanarima ni centimetra manevarskog prostora zbog čega su oni na koncu ipak otišli, a zgrada je srušena.

Osim u Kini, takvi se prizori mogu vidjeti i u Americi te u Europi, a u fotogaleriji vam donosimo neke od najzanimljivijih primjera.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene