Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Najbolja predviđanja

Ovo su neke od najpoznatijih apokalipsa koje smo 'uspjeli preživjeti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preživjeli smo dosad više smakova svijeta.

Kršćanska organizacija nazivan e-Bible Fellowship prognozirala je da će se apokalipsa dogoditi 7. listopada. I nisu prvi u povijesti koji su iznijeli datum kraja svijeta koji smo, srećom, uspjeli preživjeti.

Pročitajte i ovo Svemir - 1 Burni dani Dva velika asteroida prolaze kraj Zemlje, očekuju se još tri: Veličine su putničkih zrakoplova Poljoprivreda i natječaji: Ilustracija - 2 NE DIRAJTE MI RAVNICU Seljaci gube zemlju, natječaji se ne raspisuju, a stižu im - kazne: "Situacija je alarmantna"

Sunčeva 'superoluja' uništit će civilizaciju

Portal theverge.com izdvojio je neke od tih datuma:

19. svibnja 1910. - previđalo se da će u noći na 19. svibnja Zemlja proći kroz rep Halleyeva kometa, a francuski astronom Camille Flammarion tvrdio je da bi otrovni plin u repu kometa mogao prožeti atmosferu i ugasiti život na planetu. Tako kobnih posljedica ipak nije bilo.

21. prosinca 1954. godine - kućanica Dorothy Martin tvrdila je da je primila poruku s nepoznatog planeta zvanog Clarion koja je sadržavala upozorenje da će 'vrhovno biće' uskoro preuzeti Zemlju. Okupila je skupinu sljedbenika i obećala im da će ih prije uništenja spasiti vanzemaljski brodovi. Potrebe za spašavanjem na kraju ipak nije bilo.

1. siječnja 2000. - uoči ovog datuma puno se pričalo o virusu Y2K i postojao je strah da će, nakon što brojke na računalu prijeđu s 1999. na 2000. doći do globalnog raspada svih računala na svijetu. I njega smo zaobišli i uglavnom bez problema dočekali Novu godinu.

21. svibnja 2011. - propovjednik Harold Camping je pomoću komplicirane biblijske numerologije izračunao da će baš ovaj datum biti posljednji. Nekoliko smakova previđao je i tijekom 1980-ih i 1990-ih pa mu vjerojatno mnogi nisu vjerovali, posebno kada je dan prošao bez većih problema.

21. prosinca 2012. - ovaj datum povezivao se s proročanstvom koje je dolazilo iz kalendara Maya koji se naprasno prekidao u prosincu 2012 godine. Ni ono se nije ostvarilo.

Naravno, postoje i predviđanja za budućnost pa su neki od datuma koje trebamo čekati kako bi vidjeli hoće li doći do smaka svijeta 4. veljače 2016., ali i nepoznati datum 2035. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene