Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskršnji prizor

Ovo je drvo ukrašeno s 10.000 jaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedno drvo jabuke u Njemačkoj ukrašeno je s 10.000 jaja.

Nakićeno drvo ukrasili su 76-godišnji Volker Kraft i njegova obitelj. Oni to čine već gotovo pola stoljeća u svom vrtu u njemačkom gradu Saalfeld, piše APTN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Gdje provodite Uskrs? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Uskrs, ilustracija Sretan Uskrs Znate li razliku između Uskrsa i Vazma? Neki su običaji jako zanimljivi

'Kada sam kao dječak išao u školu, običavao sam prolaziti pokraj grma ukrašenog za Uskrs i to je bila inspiracija', ispričao je Kraft.

'Prije 47 godina, ovo je drvo bilo ukrašeno tek s 18 jaja', dodao je. 'Možete vidjeti što se sve može izraditi nakon 47 godina', kaže Kraft te je opisao kako svake godine njegova žena ispuhuje nova jaja, a djeca ih bojaju. Tako su došli tijekom nekoliko desetljeća došli do broja 10.000.

Bogato ukrašeno jajima, sada dvo privlači stotine posjetitelja svake godine. 'Ovdje smo došli jer smo pročitali o tom drvetu. Mi već nekoliko godina živimo u Švicarskoj i o tome je pisalo u novinama', rekao je posjetitelj Joerg Schleicher. Posjetitelji mogu kupiti ukrašena uskršnja jaja za pet eura, kao i razglednice i DVD-e.

Kraft je rekao da magična brojka od 10.000 jaja sljedećih godina neće biti veća. 'Broj jaja se neće povećavati jer ih nemam gdje spremiti. Kad bi ih bilo više, morao bi ih čuvati u svojoj spavaćoj sobi', zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene