Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već godinu dana

FOTO Ove žene odrekle su se toaletnog papira, a zamijenile su ga...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neophodnu stavku gotovo svakog kućanstva tri su žene odlučile izbaciti iz upotrebe. Kažu da na taj način štede, ali su i ekološki osviještene. Novi način života, tvrde, uopće nije neuredan i nehigijenski.

Većina ljudi u jednom će se složiti - toaletni papir neophodan je u svakom kućanstvu. Međutim, ove žene misle drugačije. Zbog ekonomskih, ali i ekoloških razloga Angela Davis, Kathleen Quiring i Makala Earley odlučile su se na život bez toaletnog papira i tvrde da to nije neuredno i nehigijenski kako možda zvuči, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovoljan je jedan poziv Nema potrebe da stari automobili završe u prirodi ili trunu po dvorištima: Pogledajte kako na njima možete zaraditi Milijuni plastičnih peleta naplavili španjolske obale Zabrinutost raste VIDEO/FOTO Ekološka katastrofa: Milijuni plastičnih peleta naplavili obalu Sredozemlja

'To je definitivno moguće', tvrdi Mikala o životu bez toaletnog papira. Njezin suprug i ona ne koriste ga već godinu dana. 'Na njega se gleda kao na nešto nužno, ali to ne mora biti tako. Bilo je jako zabavno učiti kako živjeti na ovaj način', objasnila je. A koji je to način? Umjesto toaletnog papira, višekratno upotrebljavaju komade tkanine.

Liječnik upozorava: Toaletni papir može sakriti simptome raka

Tako štede novac, ali su i ekološki osviještene jer se za proizvodnju toaletnog papira uništavaju tisuće stabala.

U kupaonici imaju kutije s komadima platna koje redovito peru

Makala koja s obitelji živi u Idahu kaže da ona i suprug višekratni platneni toaletni papir nastoje koristiti koliko god je to moguće, a to je oko 80 posto vremena. Problem im, naime, predstavlja odlazak iz kuće. 'Teško je nositi ga sa sobom, a i zna biti prljav u perilici', kaže.

Uvozom protiv nestašice toaletnog papira!

Angela živi u Portlandu, a cijela obitelj odlučila se za eksperiment odricanja od toalentog papira. Umjesto njega, koriste krpe od flanela koje drže u kutiji kraj wc školjke. Svaka dva do tri dana stavlja ih u stroj za pranje rublja i, kaže, zbog toga nemaju problema sa smradom.

Iako ideja zvuči neobično, uobičajena je praksa u zemljama poput Tajlanda i Indije, gdje se prema tradiciji za brisanje koriste voda i lijeva ruka, dok desna mora biti čista za jelo.

I Kathleen koristi sličnu metodu pa u kupaonici ima kutiju s komadima tkanine. Pere ih odvojeno od ostatka rublja jednom tjedno. Na ovaj korak odlučila se nakon rođenja kćeri kojoj je stavljala platnene pelene. 'Shvatila sam, ako nije toliki problem to raditi na bebi, zašto je tako veliki problem kod nas', kaže.

U sklopu svoh 'jednostavnog života' odrekla se i šampona.

Unatoč zadovoljstvu koje osjećaju zbog ovakvog načina života, toaletni papir koriste kada su izvan kuće, a imaju ga i u svojim domovima zbog gostiju.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene