Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Nevjerojatno

Ovako bi svijet izgledao da se otopi sav led

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zemlji se trenutno nalazi 8 milijardi kubnih metara leda, a da se on u potpunosti otopi trebalo bi 5 tisuća godina.

No, da se to dogodi u ovom trenutku razina mora bi se podignula za 65 metara, a većina zemalja bila bi poplavljena ili gotovo u potpunosti pod vodom, piše National Geographic.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Tako bi u Europi gradovi poput Londona i Venecije u potpunosti bili pod vodom, dok bi dijelovi Nizozemske i Danske nestali. Crno more i Kaspijsko jezero gotovo u potpunosti bi se spojili.

Cijela istočna obala SAD-a nestala bi, uključujući i Floridu, a dijelovi San Francisca postali bi skupina otoka. Kalifornijski zaljev proširio bi se do San Diega, kojeg ne bi bilo.

>>Pogledajte kako topljenje leda djeluje na Zemljinu gravitaciju!

Što se tiče Južne Amerike, gotovo u potpunosti bi nestao Urugvaj i Paragvaj, dok bi rijeka Amazona poplavila unutrašnjost Brazila i dovela do nestajanja Buenos Airesa.

Afrički kontinet bi izgubio najmanje svog kopnenog dijela, ali bi zbog klimatskih promjena vrlo vjerojatno postao nenaseljiv. U Egiptu bi Aleksandrija i Kairo bili pretvoreni u močvare.

U Aziji bi najviše stradale Kina i Indija koje bi većim dijelom bile prekrivene vodom, dok bi se u samom središtu Australije stvorilo more.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene