Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako mu ne daju - razbija!

Ovaj dječak dnevno popuši skoro dvije kutije cigareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adi Ilham, 8-godišnjak iz Indonezije, dnevno popuši skoro dvije kutije cigareta. U Indoneziji naime, nema nikakve zabrane za prodaju cigareta mlađima od 18 godina.

Ilham, koji živi u Sukabumiju na otoku Javi, počeo je pušiti u dobi od 4 godine. Rođen je u siromašnoj obitelji koja baš ne vodi brigu o zdravlju pa njegova 'strast' postaje sve veći problem. Sada popuši više od 25 cigareta dnevno, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo doc. dr. sc. Željka Karin Uzrok teških bolesti Mladi sve ranije počinju s nepoželjnom navikom, petina ih je probala prije 13. godine: "Skoro 30 posto ih to radi iz navike, ali i zbog stresa" Slika nije dostupna Pušio 40 cigareta dnevno Dječak (4) majci prijeti da će opet propušiti ako mu ne kupi igračke

>> Dječak (4) majci prijeti da će opet propušiti ako mu ne kupi igračke

Ilham kaže kako mu majka daje mali džeparac koji on potom, u potpunosti potroši na cigarete. 'Majka mi da 5.000 rupija (oko pola dolara)'.

Upitan osjeća li bol u prsima ili plućima Ilham je kratko kazao: 'Ne'. 

Ilhamovi roditelji kažu kako dječak više ne ide u školu pa dan provodi pušeći i igrajući se. Njegova majka Nenah kaže da se naljuti ako mu kažu da ne smije pušiti. 'Moram mu dozvoliti da puši jer se inače naljuti. Pet puta je porazbijao prozore jer sam mu rekla da ne smije. Ne ide u školu jer mu tamo ne daju pušiti. A kad ne ide u školu svaki dan moramo potrošiti 20.000 rupija na cigarete'.

Prema podacima indonezijskih vlasti novac potrošen na cigarete je, nakon hrane, druga stavka u obiteljskom proračunu. U zemlji od 239 milijuna stanovnika puši gotovo svaka treća osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene