Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdnje talijanskog geologa

Otkrivena tajna čudovišta iz Loch Nessa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Legendarno čudovište ili samo bezopasna geološka aktivnost? Ovo se pitanje još jednom našlo središtu zanimanja znanstvenika nakon što je na površinu isplivala još jedna zanimljiva teorija o čudovištu iz jezera Loch Ness, popularnoj Nessie.

Talijanski geolog Luigi Piccardi tvrdi kako čudovište iz Loch Nessa nije ništo drugo nego mjehurići koji su posljedica seizmičkih aktivnosti, javlja Huffington Post.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čudovište? Riješen misterij Loch Nessa! Slika nije dostupna Legendarna Nessie FOTO: Google Earth snimio čudovište iz Loch Nessa?

"Nessie" se ukazivati počela još u šestom stoljeću, a legenda kaže kako se pojavljivala svaki put kad bi zadrhtalo tlo ispod jednog od najvećeg jezera u Velikoj Britaniji.Ipak, Piccardijeva teorija naišla je na brojne kritike obožavatelja Nessie među kojima se ističe Gary Campbell, predsjednik kluba obožavatelja čudovišta iz Loch Nessa.

"Velik broj ljudi koji su vidjeli Nessie tvrdi kako su vidjeli glavu i vrat ili grbu. Uzmemo li sve u obzir, većina ukazanja i dalje se ne može objasniti. U jezeru se definitivno nalazi nešto fizičko", tvrdi Cambell. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene