Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriće ili težnja za publicitetom

Otkriven genom Bigfoota: Nastao križanjem čovjeka i nepoznate vrste?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Genetičarka Melba Ketchum tvrdi kako je otkrila genom Bigfoota.

Čini se da su svi znanstvenici svijeta u međusobnoj utrci tko će doći do što spektakularnijeg otkrića. Tako je ruski znanstvenik na vrlo neobičan način javnosti obznanio veliko otkriće njegove kolegice. Naime, Igor Burtsev je na Facebooku obavijestio javnost kako je njegova kolegica Melba Ketchum analizirala više od 109 uzoraka Bigfoota čime je detektirala čitav niz od 20 mitohondrijalnih genoma (koji potječu od majke) i tri nuklearna genoma (od kojih polovica dolazi od majke, a polovica od oca), piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraživanje na Oxfordu DNA analiza potvrdila: Ovo čudovište postoji, a znanstvenici ga idu uhvatiti živog Slika nije dostupna Zločin neviđenih razmjera Ova 'pojava' je kriva za masakr 9 studenata na Uralu?!

>> Genetskim istraživanjima do dokaza o postojanju jetija

Genetičarka Melba Ketchum je i sama prije tri dana dala izjavu za medije. 'Otkriveni genom pokazuje da je Bigfootova mitohondrijska DNK identična onoj ljudskoj, no nuklearna DNK je nešto novo, nešto što nam još nije poznato. Sve to indicira kako je sjevernoamerički nastao križanjem muške jedinke za sada nepoznatog hominina i ženske jedinke Homo sapiensa. Križanje se dogodilo prije otprilike 15.000 godina', rekla je Ketchum.

Ovo otkriće još uvijek nije objavljeno niti revidirano od strane nekih drugih znanstvenika zbog čega izaziva sumnju u široj znanstvenoj zajednici, ali i u javnosti. Ovo istraživanje kritiziraju zbog, kako vjeruju, kontaminiranih i lažiranih uzoraka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene