Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji i sitnice

Otkrijte tajnu najboljih pregovarača!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moć pregovaranja leži u detaljima i sitnicama, koje drugoj strani puno znače, a često mogu biti i faktor koji opušta razgovor. No kako pristupiti pregovaranju s drugom osobom u prvih deset minuta?

Najbolji rezultat koji se postiže putem online pregovaranja, ili pregovaranja u virtualnom okruženju, dobiva se unutar prvih deset minuta, ukoliko oponašate jezik svojeg sugovornika. Dojam je znatno manji ukoliko se ta taktika upotrijebi u posljednjih desetak minuta razgovora, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Ilustracija Posjet BiH Sastanak u manastiru, u tajnosti i bez mobitela: Vučić objavio o čemu je razgovarao s Dodikom i patrijarhom Porfirijem Prosvjed liječnika Kako izbjeći isti scenarij Liječnici su dosad triput bili u štrajku, pogledajte kako je to završilo: Hoće li pokušati i četvrti put i što je sada drugačije?

>> Doznajte imate li lice 'zlikovca'

U dva eksperimenta, provedena na Tajlandu i u SAD-u, pregovarači koji su u prvih deset minuta razgovora oponašali jezik svojeg sugovornika ostavili su bolji dojam od onih koji su to učinili pri kraju razgovora. Ta testiranja objavljena su u žurnalu Experimental Social Psychology.

Dakle, ako se nađete u situaciji u kojoj morate ispregovarati određene stvari, a sugovornik nije s vašeg jezičnog područja ili govori drugim dijalektom, probajte ovu tehniku i uvjerite se u rezultate sami.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene