Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blizu Roswella

Otkrijte koordinate prizemljenja neustrašivog Felixa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baumgartner je, prema svemu sudeći, sletio na lokaciju tek nekoliko kilometara od Roswella, mjesta iz kojeg se i vinuo u nebeske visine ne bi li izveo povijesni skok s ruba svemira.

Austrijski pustolov Felix Baumgartner u svoju je povijesnu misiju krenuo iz Roswella u New Mexicu, mjesta poznatog po legendama o NLO-ima i 'malim zelenima'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nevjerojatan pothvat Tko je zapravo hrabri čovjek koji je skočio 's ruba svemira'? Slika nije dostupna Novi rekord 'Ludi' Austrijanac skočio s 29 kilometara visine!

>> VIDEO Pogledajte skok kako ga je vidio Felix: 'Mislio sam da će mi oči ispasti iz glave'

Nakon probijanja zvučnog zida i još nekoliko svjetskih rekorda, na čvrsto tlo se vratio ne tako daleko od mjesta polijetanja.

U Red Bull Stratosu same koordinate mjesta slijetanja nisu objavili, no jedan od korisnika servisa 'Yahoo Answers', čovjek očigledno upoznat s New Mexicom i okolicom Roswella, s priličnom dozom preciznosti pojasnio je gdje je Baumgartner ponovno dodirnuo tlo.

Kao izvrstan poznavatelj terena i tamošnjih prometnica, a na temelju snimki koje su obišle svijet, zaključio je gdje je najvjerojatnije bilo mjesto slijetanja i čak dao procjenu koordinata.

Kada se te koordinate 'ubace' u Google Maps, postaje jasno da je riječ o poziciji tek nekoliko kilometara istočno od Roswella.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene