Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žena oslijepila

Imate li mačku? Pripazite...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednog se dana jedna Amerikanka probudila i nije mogla vidjeti na jedno oko. Nakon više od mjesec dana saznala je da je za to kriva njezina mačka.

Jedna žena iz američke savezne države Ohio tvrdi da je oslijepila na jedno oko nakon što ju je polizala mačka. 'Probudila sam se jednog dana i nisam mogla vidjeti na lijevo oko', kaže Janese Walters, piše Daily News.

Pročitajte i ovo Ubijena mačka Lavina reakcija Maturant mučio i ubio mačku pred drugom djecom: Policija ga kazneno prijavila, prijeti mu izbacivanje iz škole Ilustracija Novi zakon Bolovanje za vlasnike pasa i mačaka? ''Važno je da vlasnici ne budu u dilemi kazna ili otkaz''

Nakon što sam više od mjesec dana išla liječnicima, otkrili su da je sljepilo skrivila mačka. Ono se događa kada mačka prenese bakteriju preko sline ili dlake.

Upoznajte macu medicinsku sestru: Ljubi, grli i tješi druge bolesne životinje

Naime, gotovo 40% mački ima bakteriju Bartonella henselae, koja vodi do bolesti mačje ogrebotine, a brojni ogrebani ni ne osjete simptome. Međutim, osim što može oštetiti vid, može uzrokovati i probleme s jetrom te uzrokovati meningitis.

Savjet liječnika je: operite ruke svaki put nakon što ste dirali mačku, ne dajte da vam ližu otvorene rane i pokušajte da vas mačka ne ugrize. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene