Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putuju diljem zemlje

Oskudno odjevene konobarice - 'Zaradile smo 17.000 dolara u dva tjedna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
One putuju Australijom, u pubove u najudaljenijim dijelovima te zemlje, a sa sobom nose samo kovčeg pun donjeg rublja.

Dobrodošli u svijet oskudno odjevenih konobarica - žena koje poslužuju piva rudarima i farmerima u svom donjem rublju, pri čemu zarade tisuće dolara napojnica, piše news.com.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijedlog novog zakona Mogli bi završiti u zatvoru zbog odjeće: "Hoće li se odijelo i kravata smatrati uvredljivim?" Trenirke u školi - 2 Stroga pravila Moda i ugoda u školi: Trenirke u Splitu izazvale svađu, učenici u Rijeci sami mjere promjer rupe na trapericama

Shae (29) i njezina prijateljica Courtney (32), rade kao 'oskudno odjevene konobarice' već gotovo deset godina. Ova profesija, kažu, ima svojih prednosti, kao što su primjerice sloboda, pregršt novca, putovanje i dobra zabava.

Loše strane su povremeni seksistički komentari i pokoja zalutala ruka. O ovim je konobaricama u Australiji snimljen i dokumentarac. 'Jednom smo prilikom u dva tjedna zaradile 17.000 dolara', ispričala je Curtney.

'To je bilo prije pet godina, a ovih dana nije tako lako. Svi su malo oprezniji s novcem'. dodala je. U jednom su tjednu, kaže, minimalno zaradile 1.500 dolara, a obično u pet radnih dana zarade oko 3.000 dolara. Nema pravila oko toga što nose, ali što je manje tkanine na njima, više će zaraditi.

VIDEO Izraelske vojnikinje opet žare i pale, pogledajte njihov striptiz

Sa bi izgledale što bolje, Shae i Courtney troše mnogo na kozmetičke preparate. Često odlaze na tretmane botoksom, pilinge lica, kupuju mnogo donjeg rublja, šminke... Za posao se pripremaju dva sata. 'Bilo kojoj oskudno odjevenoj konobarici, treba dva sata da se pripremi za posao. Morate staviti sprej za samotamnjenje i pustiti ga da se osuši, morate oprati kosu, osušiti je, izravnati, zavezati...', opisala je Courtney kako počinje njezin radni dan.

'Smiješno mi je kad mi dečki kažu da mi ne treba šminka jer izgledam predivno. Tada pomislim: Molim vas, niste me vidjeli jutros', zaključuje Courtney.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene