Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sve je u kompromisu'

Oni su proslavili 80. godišnjicu braka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I nakon 80 godina braka Ann i John Betar kažu da se još uvijek vole.

John je već prešao 100, a Ann ima 97 godina. Vjenčali su se u studenom 1932. godine u New Yorku. 'Veoma smo blagoslovljeni. Sretni smo', rekao je 101-godišnji John Betar. 'Jako smo sretni. To možemo stalno ponavljati. Radi se o bezuvjetnoj ljubavi i razumijevanju. Smatramo da je to blagoslov', rekla je 97-godišnja Ann, javlja ABC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka Slika nije dostupna Godišnjica braka Ljubav koja traje 61 godinu: 'Uvijek sam ja bila gazda jer muškoga je lako preokrenut'

John i Ann su odrasli u sirijskoj doseljeničkoj zajednici doseljenika u Bridgeportu. 'Odmah sam se zaljubio u nju. Vozio sam nju i njezine prijatelje u školu, a ona se polako zaljubljivala u mene', ispričao je John.

Njih dvoje zajedno su gradili život, obitelj i živjeli su svoju verziju američkog sna. John je ubrzo nakon vjenčanja otvorio svoju trgovinu. 'Naporno smo radili i nikada nam nije dosadilo zarađivati. Ovo je zemlja mogućnosti', rekao je ovaj stojednogodišnjak.

Dobili su petero djece, a John je pohvalio Ann kao majku. Kasnije im se rodilo 14 unučadi i 16 praunučadi. Generacije koje dolaze, kažu, u život im unose još više radosti.

>> Ljubav koja traje 61 godinu: 'Uvijek sam ja bila gazda jer muškoga je lako preokrenut'

Ipak, nije im uvijek bilo lako. Dvoje njihove djece izgubilo je živote. 'Jedna od najgorih stvari je kada roditelj izgubi djecu, bez obzira na to koliko su imali godina', kaže Ann.

'Postoji mnogo stvari u životu koje vas mogu jako, jako, jako razveseliti i oni koji vas mogu jako, jako, jako rastužiti. Ali ako ste zajedno, onda sve možete prebroditi', rekla je Ann.

Kako im je uspjelo toliko dugo i s toliko događaja ostati zajedno, objašnjava njihova kćer Renee. 'Oni imaju tu predivnu sposobnost prihvatiti sve što život pruža', kaže Renee te dodaje da je ključ u kompromisu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene