456635
456635
456635
456635
456635

Olimpijka iz Rija ambasadorica Adria Advent Marathona

  • , 15.01.2016., 12:46
  • Autor:
  • komentara

Start i cilj maratona su u samom centru Crikvenice, a dvostruka kružna ruta maratona pruža se duž jadranske obale te prolazi kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom kroz Općinu Vinodolski.

 
 
 
 
FOTO: Adria Advent Marathon
FOTO: Adria Advent Marathon

Jedini profesionalni međunarodni trkaći maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu, 6. Adria Advent Marathon, ove će se godine održati u nedjelju 27. studenoga u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. i Via Mea travela iz Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice.

Start i cilj maratona su u samom centru Crikvenice, a dvostruka kružna ruta maratona pruža se duž jadranske obale te prolazi kroz Crkikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom kroz Općinu Vinodolski.

Ova staza dobro je poznata prošlogodišnjoj pobjednici Adria Advent Marathona, olimpijki iz Rija Mariji Vrajić Trošić, koja osim rekorda crikveničke staze drži i hrvatski rekord u ultramatonu na 100 km. Ove godine će među više od 1000 sudionika pokušati istrčati do svoje treće uzastopne maratonske pobjede na Adria Advent Marathonu.

Inače, Adria Advent Marathon organiziran je prema DLV i IAAF standardima, a rezultati maratona priznati su od strane Hrvatskog atletskog saveza.

Sa stručnog aspekta maratonu podršku pruža Meisterchip Gmbh iz Njemačke, tvrtka specijalizirana za mjerenja koja podršku pruža najpoznatijim svjetskim maratonima.

Osim maratonske utrke, trčat će se i polumaraton dužine 21 km, utrka građana na 5 km te UTRKA ŠAPA - humanitarna utrka s kućnim ljubimcima na dužini oko 800 metara. Sredstva uplaćena za startninu utrke s kućnim ljubimcima ići će Udruzi prijatelja životinja Vis Vitalis.

Sudionici Adria Advent Marathona dobivaju poklon, medalju i certifikat o sudjelovanju, a troje najbolje plasiranih trkača u maratonu i polumaratonu očekuju i novčane nagrade.

Također sve sudionike i posjetitelje očekuje bogat program i mnoštvo zanimljivosti, kao sjajan uvod u Advent u Crikvenici.

Informacije i prijave za 6. Adria Advent Marathon dostupne su putem internetske stranice: http://clicktag.hr/adria-advent-maraton/ 

6. Adria Advent Marathon možete pratiti i na društvenim mrežama (#AAM2016)

Organizator: Jadran d.d. Crikvenica i Via Mea

Suorganizator: Grad Crikvenica

Medijski pokrovitelj: Večernji list

Sponzori i podrška: TZG Crikvenice, Porsche Inter Auto, Kala voda, Cedevita, Katarina Line, Županijska lučka Uprava Crikvenica, Foto Ivančić, Nivea, Brooks, Terme Selce , Montys dog beach, Vau torte, Kandit, Saponia, Plidenta

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se