Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Bezuvjetna ljubav

Odustao je od borbe s rakom kako bi usrećio majku i skupio novac za njezino vjenčanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ne mogu napustiti svijet bez spoznaje da mi je mama sretna', izjavio je novinarima mladić koji se od lipnja 2014. bori s leukemijom.

Wang Peihong, 21-godišnjak iz kineskog grada Shandonga, taknuo je milijune duša diljem svijeta tako što je pokazao kako izgleda bezuvjetna ljubav prema majci.

Pročitajte i ovo Justin Trudeau Bez posljedica Kanadski obavještajci: Kina se već dvaput umiješala u parlamentarne izbore Slika nije dostupna Fijasko Prosidba je dobro tekla dok nije izvadio cvijeće, tada mu je pokušala opaliti šamar

Naime, taj je mladić nedavno odustao od kemoterapije iz samo jednoga razloga - kako bi uložio posljednje atome svoje snage u osmijeh na licu žene koja ga je rodila.

Wangu Peihongu je u lipnju 2014. godine dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija, a dosadašnjih 14 krugova kemoterapije je u potpunosti opustošilo obiteljsku blagajnu.

Budući da mu je otac 2011. poginuo u prometnoj nesreći, dosadašnji trošak od 420.000 kuna u velikome je dijelu podmirila upravo majka (nešto je pomogli baka i rođak), koja je od dijagnoze bolesti do danas morala gotovo danonoćno uzgajati povrće u jednom privatnom vrtu kako mogla donositi kruh na stol i istodobno plaćati liječenje.

Tako se oprašta! Pismo majke umrle od raka dirnulo svijet

Međutim, Wangu se 7. veljače stanje silno pogoršalo, te je narednih dana u bolničkom krevetu donio odluku da će prestati uzimati kemoterapiju.

"Uhvatila me groznica i iskreno sam vjerovao da neću preživjeti. To me iskustvo natjeralo na razmišljanje ima li uopće smisla nastaviti liječenje. Na kraju sam zaključio da ne mogu napustiti svijet bez spoznaje da mi je mama sretna", ispričao je Wang novinarima, pa dodao kako se danima prepirao s majkom dok njegovu odluku nije prihvatila.

Otad je na aplikaciji WeChat počeo prikupljati donacije, pa naposljetku, zahvaljujući brojnim dobrim ljudima koje je dirnula njegova priča, 26. veljače organizirao vjenčanje.

Tog je dana majku udao za muškarca u kineskim medijima predstavljenog kao 'ujak Wang', a svečanosti su nazočili članovi obitelji, prijatelji, ali i neznanci koji su donirali novac.

Liječenje raka: Izvanredni rezultati terapije T-stanicama

Wang je dva dana kasnije netragom nestao, a majci je ostavio pismo uz koje vrijedi imati pri ruci maramice:

"Draga mama, 

U trenuku dok ćeš ti ovo čitati, ja više neću biti pored tebe. Otišao sam se malo opustiti i molim te ne traži me.

Kada sam te vidio u vjenčanici, osjetio sam kako mi nestaje teret sa srca. Mama, bila si prelijepa mladenka. Za 21 godinu nisam ništa napravio za tebe, ali ono što sam sada mogao, jest pomoći ti pronaći muškarca uz kojeg ćeš do kraja života biti sretna. 

Mama, previše si brinula o meni. Ne želim vti više biti na teret. Zahvalan sam za sve što si učinila za mene, što si me podizala 21 godinu. Hvala ti. Želim tebi i ujaku Wangu dug i sretan zajednički život". 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene