Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Dočekali su i to

Tako mu svih tjestenina: Mogu se vjenčati u crkvi Letećeg špagetnog čudovišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Valjda će i Hrvatska jednoga dana priznavati brakove pastafarijanaca.

Nakon što je država u prosincu napokon priznala i pastafarijanizam kao religiju, Novozelanđani se od ponedjeljka mogu i službeno ženiti u crkvi Letećega špagetnoga čudovišta jer je Karen Martyn, tamošnja poglavarka te crkve, dobila dopuštenje Ministarstva unutarnjih poslova da sklapa brakove.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

Martyn je uzela titulu "ministronke", a kako se čini, na prvu svadbenu ceremoniju neće morati dugo čekati jer je zainteresiranih napretek. 

Martyn je izjavila da se vjenčanja neće naplaćivati, odnosno da će joj mladenci morati tek financirati putne troškove, kao i to da će sama ceremonija očekivano sadržati puno tjestenine.

Dobio dozvolu za nošenje sita na osobnoj iskaznici!

Podsjetimo, Leteće špagetno čudovište osmislio je i predstavio Bobby Henderson 2005. godine u satiričnom pismu koje je sastavio prosvjedujući protiv odluke Odbora za obrazovanje Kansasa kojom je dopuštano poučavanje inteligentnog dizajna kao alternativa evoluciji u nastavi znanosti u javnim školama.

U tom je pismu Henderson satirizirao kreacionističke ideje tako što je ispovijedio svoju vjeru u to da svaki put kad neki znanstvenik datira ugljikom neki predmet, pojavi se nadnaravni stvoritelj koji gotovo sliči špagetima i mesnim okruglicama i "mijenja rezultate sa Svojim Nudlastim Privjeskom".

Henderson je tvrdio da su njegova vjerovanja jednako valjana kao i ona inteligentnog dizajna i zatražio da se letećešpagetnočudovištanstvu dodijeli jednak status u nastavi znanosti pored inteligentnog dizajna i evolucije.

Nakon što je Henderson objavio svoje pismo na svojem mrežnom mjestu Leteće Špagetno Čudovište brzo je postalo internetski fenomen i simbol opozicije poučavanju inteligentnog dizajna u javnim školama. (izvor: Wikipedia). 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene