Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi početak

Od beskućnika do bogataša preko noći: 'Ostali smo bez teksta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na računu na koji je godinama primao socijalnu pomoć, sada ima dovoljno novaca da kupi kuću i da krene živjeti iz početka.

Beskućnik koji je godinama živio u kartonskim kutijama, na cestama i ispod mostova u Tampi na Floridi dobio je drugu priliku i novi život.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Maksimirskoj Problemi u prometu FOTO U sudaru automobila i teretnog vozila ozlijeđene tri osobe Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

John Helinski tri je godine živio kao beskućnik. Iz dana u dan situacija je za ovog 62-godišnjaka bivala je sve gora. Helinski je bio primoran kartonsku kutiju ispred autobosnog kolodvora nazivati domom. Tijekom tog perioda izgubio je i osobne dokumente kojima bi mogao ostvariti pravo na pomoć, piše ABC.

VIDEO Beskućnik je samo želio pomoći, a ono što je uslijedilo šokiralo ga je

Prije nekoliko tjedana u pomoć mu je pritekao policajac Daniel McDonald. Uz pomoć socijalnih radnika tjednima je pokušavao pronaći dom za gospodina Helinskija. Prilikom potrage za njegovim osobnim podacima, uočili su nešto što će Helinskiju promijeniti život.

Naime, pojavila se informacija o bankovnom računu na koji je Helsinki u potpunosti zaboravio. Na računu na koji je godinama primao socijalnu pomoć, sada ima dovoljno novaca da kupi kuću i da krene živjeti iz početka.

"Šokirali smo se kada smo vidjeli o kojem iznosu se radi. Ostali smo bez teksta", rekao je policajac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene