Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majčinska ljubav

Očajna antilopa u snježnoj oluji tražila zalutalo mlado

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa kineskog CCTV-a koja je na jezeru Zonag pratila grupu od osam tibetanskih antilopa kojima je stavljen prsten s GPS uređaj snimila je dirljivu potragu majke jedne antilope koja je bezuspješno tražila svoje odlutalo mlado.

U periodu kada imaju mlade tibetanske antilope ih svako jutro u 6 sati vode do jezera na pojilište i hranjenje. Oko 10 sati se vraćaju u predio gdje obitavaju tijekom dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova Zdravstvo u Zadru - 4 Tko je odgovoran? Snimila dramatičan razgovor s liječnikom, odgovor ju je šokirao: "Da je to bila vaša mama, što biste učinili? Pitam vas kao čovjeka!"

No, taj dan je bio drugačiji. Snježna oluja prisilila je krdo da se vrati ranije. Gotovo 1.000 tibetanskih antilopa počelo se vraćati nazad, organizirano poput vojske.

No, jedna je zastajala, okretala se, tražila pogledom, strizala ušima... Njezino mlado nije krenulo za njima, a i majka je sve više zaostajala za krdom. Snijeg je sve jače padao, a krdo je bivalo sve dalje. Naposlijetku, morala je odustati. Prirodni poriv za vlastitom egzistencijom je prevladao i ona je potrčala za krdom.

U blizini je bilo i jato lešinara. Cijelo su vrijeme promatrali put kojim je krdo prolazilo. Tražili su ostatke antilopa koje su ubili vukovi ili neko zalutalo mlado koje je bez pratnje krda lak plijen. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene