Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo pomilovanje

Obama pomilovao puricu zvanu Hrabrost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pratnji kćeri Sashe i Malije američki predsjednik Barack Obama je na prigodnoj svečanosti pred Bijelim kućom dodijelio svoje prvo predsjedničko pomilovanje puricama prije blagdana Dana zahvalnosti - Thanksgivinga - na kojem su one obvezna pečenka u američkim domovima.

U tradiciji koje se Bijela kuća drži još od predsjednika Harryja Trumana udijelio je oprost purici nazvanoj Courage (Hrabrost), koja će ostatak života provesti u Disneylandu u Kaliforniji. Obrativši se okupljenima na svečanosti, uključivo predstavnike Nacionalne udruge uzgajivača purica, Obama je rekao: 'Courage je pomilovana, prije nego se predomislim.'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Barack Obama Od izbora do inauguracije Slika nije dostupna Obama upozorio na gospodarsko stanje 'Nisam predsjednik i neću to biti do 20. siječnja'

Nakon primljena oprosta Courage će odletjeti u Kalforniju gdje će dobiti naslov velikog maršala Disneyjeve parade za Thanksgiving. Uz nju je predsjednički oprost zaradila i purica Carolina, koja će služiti kao pričuva ako Courage ne bude mogla obnašati svoju dužnost.

Obama je kazao da su još dvije purice donirane dobrotvornoj udruzi u Washingtonu.

'Zato danas vjerujem da je pošteno reći kako smo spasili ili kreirali četiri purice', rekao je Obama našalivši se na račun kritika koje prima Bijela kuća zbog tvrdnje da je s paketom poticaja vrijednim 787 milijarda dolara 'spasila ili kreirala 650.000 radnih mjesta', što je vrlo teško provjerljiva tvrdnja dok nezaposlenost u SAD-u i dalje raste.

Obama je uoči državnog blagdana Dana zahvalnosti odao počast američkim vojnicima diljem svijeta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene