Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriće u Christchurchu

Novozelandski potres otkopao ‘vremenske kapsule’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva predmeta, za koje se vjeruje da su svojevrsne ‘vremenske kapsule’, otkriveni su nakon velikog potresa u gradu Christchurchu na Novom Zelandu.

Staklena boca (u kojoj se nalazi tkanina) i metalni cilindar nepoznatog sadržaja pronašli su spasioci koji su otkopavali ostatke katedrale. Predmeti su se nalazili u postolju spomenika Johna Roberta Godleya, irskog doseljenika koji je osnovao grad Christchurch.

Pročitajte i ovo Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike Ilustracija Zatreslo se Potres zatresao Rumunjsku i Srbiju

Predmeti su nađeni točno tjedan dana nakon potresa koji je snagom od 6.3 stupnja po Richteru uništio grad. Dosada su pronađena tijela 154 ljudi a prema nekim prognozama brojka bi se mogla popeti do 240.

Stručnjaci nagađaju da su kapsule mogle biti stavljene u podnožje spomenika 1867., kada je spomenik i postavljen. Također kao mogućnost se spominju godine 1918. i 1933. kada je spomenik seljen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene