Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reljef golica maštu

NOVA TEORIJA 'Uopće nije upitno, laptop se zaista tamo nalazi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nekoliko dana internet je zaludila fotografija drevnog pogrebnog reljefa na kojoj je, prema teoretičarima zavjera, jasno ukazano kako su naši preci bili upoznati s tehnologijom.

Drevni reljef prikazuje djevojčicu koja ženi pruža predmet kojeg su mnogi percipirali kao laptop, prijenosno računalo. Da bi stvar bila još bolja, na predmetu se nalaze dvije rupice, baš poput USB priključaka koji se također nalaze sa strane prijenosnog računala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravedna laptop promidžba SDP dobio 86 tisuća kuna kazne zbog provokacije - Visoki upravni sud potvrdio kaznu SDP-u zbog naljepnice na laptopu Gordana Marasa Slika nije dostupna MateBook X Pro Kako postati produktivniji u poslu? Iskoristite mogućnosti Huawei Share tehnologije

Tako se, prema prvim teorijama, govorilo da dravni reljef prikazuje predmet koji naš mozak danas može tumačiti i kao prijenosno računalo, što je mnoge navelo na misao da su naši preci ipak znali putovati ili barem gledati kroz vrijeme.

No, stigla je nova teorija. Ovog puta, postojanje prijenosnog računala u antičkom reljefu uopće nije upitno.

Ovaj reljef datira iz otprilike 100. godine prije Nove ere, a prikazuje ženu koja kao da gleda u laptop ili neki sličan digitalni uređaj - a prema najnovijoj ponuđenoj teoriji, proročica Pitija iz Delfija uistinu je predviđala budućnost te je u njoj vidjela izum i razvoj prijenosnih računala. Tako je objasnio neimenovani izvor koji se koristi pseudonimom StillSpeakingOut na YouTube kanalu.

Prema analiziranim fotografijama predmet ne odgovara kutiji za nakit niti drevnoj Pandorinoj kutiji, koja bi, kao motiv, mogla krasiti nadgrobni spomenik iz tog vremena.

U videu u kojem se objašnjavaju činjenice koje dovode do ovog zaključka, spominju se i ostali pronađeni oblici, poput podmornica, helikoptera i ostale napredne vojne tehnologije, a autor naglašava kako nije isključivo da se na ovom staro - grčkom nadgrobnom spomeniku zaista nalazi reljef laptopa.

Jeffrey Spier, vlasnik muzeja Jean Paula Getty u kojem se ovaj reljef nalazi, kazao je kao nedvojbeno predmat podjeća na laptop, no da se vjerojatno radi o kutiji za nakit ili ogledalu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene