Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koje su daleko, daleko od nas

Svi smo mi napravljeni od zvijezda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici smatraju da su pronašli najstariju doseljeničku priču svih vremena, ona koja kaže da smo svi napravljeni od – zvijezda.

Česta je uzrečica o postojanju zvijezda u našim očima. I u našim srcima, prstima, cijelom tijelu. No ta je uzrečica potencijalno i više od toga i možda smo svi mi došli iz galaksije koja je daleko, daleko od nas, prenosi MMN.

Pročitajte i ovo Namirnice Studija o kolorektalnom karcinomu U vrijeme blagdana nemojte zaboraviti na raznoliku prehranu: Ključ je u onome što često zanemarujemo Slika nije dostupna Gubimo 10.000 tona godišnje Znate li da je Zemlja svaki dan sve lakša i lakša?

Nova revolucionarna studija ukazuje na to da pola atoma koji čine ljudsko tijelo doslovno potječe s Mliječne staze.

Ti atomi, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Northwestern, nasilno su prostrujali u prostoru od eksplodirajućih zvijezda do drugih dijelova svemira.

Vjeruje se da je Mliječna staza nastala prije oko 13 milijardi godina. Njezini građevni blokovi smatraju se elementima koji se neprestano recikliraju, većinom vodik i helij.

"Sve organske tvari s ugljikom proizvedene su izvorno u zvijezdama", rekao je Chris Impey, astronom na Sveučilištu u Arizoni. "Svemir je izvorno bio vodik i helij, ugljik je napravljen kasnije, više od milijarde godina".

Ta teorija oživljava citate i pjesme koje govore kako smo svi napravljeni od zvijezda, jer zapravo i jesmo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene