Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastale cijele teorije

Nova mozgalica zbog koje milijuni gube razum: Koliki je ukupan zbroj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li rezultat 14, 16 ili nešto treće?

U posljednjih nekoliko mjeseci ova je mozgalica društvenim mrežama podijeljena na stotine tisuća puta.

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac - 1 Udar na budžet Cijene voća i povrća eksplodirale: Nekima je cijena u mjesec dana porasla i više od 50 posto Ilustracija Opoziv proizvoda Provjerite police: Zbog povećane količine pesticida povlači se popularno voće

Princip joj je vrlo jednostavan - u prvom redu odredite pojedinačnu vrijednost jabuke, u drugom pojedinačnu vrijednost banana, a u treće, redu pojedinačnu vrijednost kokosa.

Ono što vas čeka u četvrtom redu je jednostavno zbrojiti pojedinačne vrijednosti svih voćki. Jednostavno zar ne? Da, čini se tako, no izgleda da se malo tko može dogovoriti oko konačnog rezultata.

Naime, u posljednjem redu nije cijeli kokos nego samo polovica i nisu četiri banane nego tri. Tako da je vrijednost pola kokosa = 1, a vrijednost tri banane = 3. S time na umu konačni odgovor trebao bi biti 14.

Ili ipak ne?

Naime, pojavile su se prave jednadžbe koje pretpostavljaju da ako je vrijednost 4 banane = 4, ne mora nužno značiti da je vrijednost 3 banane = 3. Kažu kako je moguće da je jedna banana veća, a neka od preostale tri manja pa se ne može točno niti znati vrijednost jedne banane.
 

Da čujemo vas, koliki je konačni zbroj?

  • 16
  • 14
  • Nemoguće je točno odrediti
  • Ne znam, zaboljela me glava od silnog voća

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene