Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po prvi put u Hrvatskoj

'Noć bazena': Bazeni diljem Hrvatske 24 sata biti će otvoreni za sve posjetitelje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Noć bazena" manifestacija je koja će se po prvi puta ove godine provesti diljem bazenskih centara i kupališta u Hrvatskoj. Bazeni svoja vrata otvaraju 25. travnja, a ulaz za sve posjetitelje biti će besplatan.

Gradski bazeni Marija Ružić Čakovec na čelu s direktorom Miodragom Novoselom pokrenuli su inicijativu projekta "Noć bazena" koja će se po prvi puta ove godine provesti diljem bazenskih centara i kupališta u Hrvatskoj. S ciljem da okupi raznoliko građanstvo koje će se na ovaj način upoznati sa svim prednostima i raznolikostima bazenskih centara, bazeni u određenim gradovima Hrvatske otvaraju 25. travnja svoja vrata na 24 sata svim zainteresiranim građanima koji žele uživati u raznim programima na prostorima bazena.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Zapaljena kuća u Sisku policija traži počinitelja Ostali su bez svega i trebaju vašu pomoć! Zapalili su im kuću dok je u njoj bilo jedanaestero djece: "Ne znamo gdje ćemo spavati"

Dani komunikacija

Također, ovim putem želi se sve građane upoznati s plivanjem i drugim aktivnostima u vodi kao najzdravijim tjelesnim aktivnostima te približiti bazenske centre korisnicima kao mjesta integracije sporta, edukacije, zdravlja, poslovnih mogućnosti i zabave. Sudionici "Noći bazena" su bazeni u gradovima; Čakovec, Koprivnica, Sisak, Slavonski Brod, Varaždin, Vinkovci i Zadar. Svaki od navedenih gradova ponuditi će posjetiteljima sadržaje u suradnji s pobornicima vodenih sportova ali i različite zanimljivosti s ciljem edukacije i zabave svih pristutnih.

Čakovec tako nudi svoju već prepoznatljivu 8. akciju "Plivanjem do svjetlosti 2014" u kojoj građani uz simboličnu kotizaciju preplivavši nekoliko dužina podupiru 24-satno plivanje i vlastitom donacijom sudjeluju u humanitarnom projektu. Prikupljena sredstva ove godine namijenjena su proširenju kutka za slijepe i slabovidne Knjižnice "Nikola Zrinski" Čakovec te Udruzi slijepih Međimurske županije. Osim plivanja, organizirani su programi zdravstvene zaštite, podvodno fotografiranje te disco na bazenima za sve zainteresirane.

Gradski bazeni Cerine u Koprivnici za svoje su građane pripremili akciju pod nazivom "Plivanjem do zdravlja" gdje ekipe do maksimalno 8 plivača plivaju štafetu dok se preplivane dužine zbrajaju. Najbolja ekipa biti će nagrađena, a bazeni su otvoreni do 5 sati slijedećeg jutra. Osim štafete Koprivničani mogu uživati u koreografiji Kluba sinkroniziranog plivanja Medveščak iz Zagreba, demonstraciji plivačkih tehnika PK Cerine te demonstracijamama ronjenja.

Bazeni kao turistički adut! Evo zašto!

Bazen Športsko rekreacijskog centra Sisak otvoren je do ponoći te je slobodan za sve plivače koji se mogu zabaviti uz revijalne vaterpolo utakmice te nezaboravan disco na bazenu. Noć bazena na Gradskim bazenima Slavonski Brod trajati će od 17.00 – 24.00h. Posjetitelji će moći uživati u oglednim satovima "beba riba" te "beba vidra", natjecati se u "maloj školi plivanja", upoznati se sa zdravstvenim i sinkroniziranim plivanjem kao i zaigrati vaterpolo. Također, pripremljen je i prikaz podvodnog ronjenja i ostalih aktivnosti Kluba podvodnog ronjenja.

Gradski bazeni Varaždin za Noć bazena pripremili su program u trajanju od 24 sata. Varaždinci će moći pratiti prezentacije različitih aktivnosti u vodi poput obuke neplivača, aqua gimnastike, vaterpola te ronjenja. Jednako zanimljiva biti će i demonstracija spašavanja utopljenika te programi zdravstvene zaštite. Srž programa je humanitarna akcija "Plivanje za dječji osmijeh" gdje se plivačima zbrajaju preplivane dužine kroz 24 sata, a sakupljena sredstva od kotizacija namijenjena su dječjem odjelu Varaždinske bolnice. Svaki plivač biti će prigodno nagrađen.

Nešto sasvim drugačije nudi Vinkovačko dvoransko pivalište Lenije. Uz noćno kupanje, na njihovim bazenima može se pronaći izložba slika nastalih na slikarskoj koloniji te nastup učenika glazbene škole.  Građanima grada Vinkovci prikazati će se i povijest plivanja njihovog grada što će popratiti atraktivnim flair i fire show.

Zatvoreno plivalište Višnjik u Zadru otvara Noć bazena sinkorniziranim plivanjem te oglednim satom zdravstvenog plivanja. Nakon toga, građani se mogu okušati u štafeti, pogledati demonstraciju ronilačkog kluba te zaigrati vaterpolo. Vrata bazena otvorena su do 2 sata nakon ponoći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene